16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Otomobil hırsızları yakalandı

OTOMOBİL HIRSIZLARI YAKALANDI

Karaman'da yılbaşı gecesi park halindeki bir otomobili çalan iki zanlı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir vatandaşın yılbaşı gecesi park halindeki otomobilinin çalındığını polise bildirmesi üzerine harekete geçen Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı.

Ekipler otomobille ilgili çalışmalarını sürdürürken Mersin'in Gülnar ilçesinde, çalınan otomobile benzer plakası olmayan terk edilmiş bir otomobil bulunduğunu öğrendi. Gülnar ilçesine giden ekipler terk edilmiş otomobilin Karaman'dan çalınan otomobil olduğunu tespit etti.

Olay yerinde çalışmalarını derinleştiren ekipler bir görgü şahidinden otomobilin yanında başka bir otomobil geldiğini ve zanlıları bu araca binerek ayrıldığını belirledi. Plakası öğrenilen otomobilin yılbaşı gecesi Karaman'da görüldüğü ve şahıslarında bilgilerinin sorgulandığı öğrenildi.

Karaman'daki MOBESSE görüntülerini de incelemeye alan ekipler, Karaman Mut yolu çıkışında ve Mersin'in Mut ilçesinde çalıntı oto ile şüpheli otonun arka arkaya seyir halinde olduklarını gördü. Bunun üzerine daha önce sorguladıkları Hüseyin Y. (38) ve Mehmet Ç. (37) Gülnar ilçesinde yakaladı.

Yakalanan şahıslar, kaza yapan otomobilleri satın aldıklarını ve otomobilin benzeri bir otomobili çalarak şase ve motor numaralarını değiştirerek piyasaya sürdüklerini, Karaman'a da otomobil çalmak için geldiklerini, çaldıkları otomobil arıza yapınca terk etmek zorunda kaldıklarını itiraf ettiler. Ekipler şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda daha önce Mut ilçesinden çalıp şase ve motor numaralarını değiştirildikten sonra Antalya'nın Alanya ilçesine satılan bir otomobili de bularak sahibine teslim etti.

Gülnar'dan Karaman'a getirilen iki zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karaman Özel M Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

OTOMOBİL HIRSIZLARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 12:16:04
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 13:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?