16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Paraşütçüler Karaman'ı sevdi!

KARAMAN'DA YAPILAN YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI SONA ERDİ

1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası'nın Karaman etabı, Polisevi'nde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Törene, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ile davetliler katıldı. Vali Kahraman yaptığı konuşmada, 6 gün boyunca Karaman'da olan yamaç paraşütü pilotlarının yarışma için merkeze bağlı Kılbasan beldesi yakınlarındaki Karadağ'dan havalandığını belirtti. Paraşütçülerin coğrafi yapısı itibarıyla yaklaşık 250-350 kilometre mesafeyi uçuşa elverişli kılan Karadağ bölgesini çok beğendiğini ifade eden Kahraman, bölgenin hava sporları için bir merkez olduğunu söyledi. Kahraman, gelecek yıl daha iyi bir organizasyonda tekrar bir araya geleceklerini bildirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta da, amaçlarının Karaman'ın yamaç paraşütü konusunda bir merkez olduğunu duyurmak olduğunu belirtti. Bunu başardıklarına inandığını söyleyen Orta, "Biz bu etkinliklerde belki rekor kıramadık ama gönüllerin rekorunu kırdık. Bir Alman pilot arkadaşım bana 'Dünyanın birçok yerinde uçtum. Hiçbir yerde burada uçtuğum kadar kendimi güvenli ve mutlu hissetmedim. Çünkü her indiğim yerde vatandaşlar bana kucak açtı. Yemek ve çay ikramında bulundular. Biz de ise normalde inilen yerde sizden ya ayak bastı parası isterler ya da sopa ile kovalarlar. Siz bu meziyetinizi kaybetmeyin. Bu meziyetiniz ve Karadağ dünyanın en iyi pilotlarını buraya çekecektir' dedi. Ben bu sözü Karaman halkı adına veriyorum" şeklinde konuştu.

Yamaç paraşütü organizatörü Murat Çakmak ise, Karaman'ın bir yamaç paraşütü cenneti olduğunu ifade ederek, "Bu seneki etkinlikler çok güzel geçti. Gelecek sene daha iyi olacak. Bu uçuşlarda hava şartlarından dolayı rekor olmadı. Fakat yine de bir pilotumuz 103 kilometre, başka bir pilotumuz da 178 kilometre uçtu. Bu rakamlar iyi rakamlar. Ben 2011 yılında burada 323 kilometre olan Avrupa rekorunu 350 kilometre uçarak kıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Daha sonra yarışmalarda birinci olan pilotlara madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından verildi. Vali Süleyman Kahraman, törenin sonunda ilk üçe giren sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

KARAMAN'DA YAPILAN YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 13:20:00
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 17:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?