16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Paraşütçülere uçuş izni çıktı

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDAN PARAŞÜTÇÜLERE UÇUŞ İZNİ

Karaman'ın Kılbasan beldesinde bulunan Karadağ'da başlayan 1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası yarışmaları nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yamaç paraşütçülerinin rahat ve güvenli bir şekilde uçuşlarını yapabilmeleri için paraşütçülere hava koridoru açtı. Etkinliklerin yapıldığı Karadağ, Konya'da bulunan 3. Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçaklarının uçuş bölgesinde bulunuyor.

Türk Hava Kuvvetleri ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Yamaç Paraşütü Organizatörü Murat Çakmak, "Biz bu yarışmayı geçen yıl, 20- 26 Eylül 2010 tarihleri arasında yapmayı planladık. Aynı tarihlere rastlayan Türk Hava Kuvvetlerimizin de bir tatbikatı söz konusu oldu. Yapılan bu tatbikat Anadolu'nun büyük bir kısmını kapsadığı halde ben organizatör olarak Hava Kuvvetlerimize göstermiş oldukları anlayıştan ötürü teşekkür etmek istiyorum. Biz de belli

bir bölgeyi yasak bölge olarak belirledik. Yamaç paraşütü pilotlarının kullanmış olduğu haritalarda girmemeleri gereken bölgeyi kendilerine tebliğ ettik. Yarışma pilotları bu bölgeye girdiklerinde diskalifiye olacaklarını biliyorlar. Hava Kuvvetleri ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar neticesinde hem Hava Kuvvetlerimizin tatbikatı, hem de bizim yamaç paraşütü etkinliklerimiz aynı anda gerçekleşiyor. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

KARADAĞ'DAN TÜRKİYE REKORU ÇIKTI

Yamaç paraşütünün Türk turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Yamaç Paraşütü Organizatörü Murat Çakmak, "Bu yarışma Türkiye'de düzenlenen en önemli uzun mesafeli yamaç paraşütü yarışması ve kültürel tur etkinliğidir. Bu organizasyonu yaklaşık iki yıldır planlıyorduk. İlk yarışmalar Karadağ'da başladı. Daha sonra ise Konya'nın Beyşehir ilçesi ile Antalya Tekirova'da son bulacak. 83 bin kilometrekarelik bir coğrafyayı kapsayan dünya çapında yamaç paraşütü pilotlarının katıldığı uluslararası bir

organizasyon. Yamaç paraşütü çok hafif hava aracı. Yamaç paraşütü pilotları olarak bizler bir noktadan uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz ve yüzlerce kilometre uzağa gidiyoruz. Karaman Karadağ coğrafi yapısı itibarıyla yaklaşık 250 - 350 kilometre mesafeyi uçuşa elverişli kılıyor. Daha önce ekibimizden iki kişi buradan uçarak 240 kilometre ile Türkiye'de yamaç paraşütü ile uçulan en uzun mesafeyi uçmuşlardır" diye konuştu.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDAN PARAŞÜTÇÜLERE UÇUŞ İZNİ
HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDAN PARAŞÜTÇÜLERE UÇUŞ İZNİ
HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDAN PARAŞÜTÇÜLERE UÇUŞ İZNİ
HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDAN PARAŞÜTÇÜLERE UÇUŞ İZNİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 17:19:03
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 17:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?