16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Polis ayak iziyle uyardı

KARAMAN POLİSİ AYAK İZİYLE UYARDI

Karaman'da, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği hırsızlık olaylarına karşı dış kapıları açık apartmanlara girerek ayak izi şeklindeki uyarıcı broşürleri bıraktı.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Çarşı Polis Merkezi ve Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Halil Azgın, gündüz hırsızlık olaylarının genellikle dış kapıları açık olan apartman dairelerinde meydana geldiğini söyledi. Hırsızların açık dış kapıdan binaya girerek boş evlere daha kolay ulaştığını ifade eden Azgın, "Apartmanın dış kapısı açık oldu mu hırsız kapıdan kolaylıkla geçmiş oluyor. Daha sonra zilleri çalarak, daireleri kontrol ediyor. Dairede kimse yok ise o eve girerek hırsızlığı gerçekleştiriyor" dedi.

'Polisin Ayak İzleri' uygulaması ile vatandaşları bilinçlendirmek istediklerini ifade eden Azgın, ''Bu amaçla 3 bin tane ayak izi şeklinde broşür bastırdık. Bu broşürleri açık olan apartman kapılarından girerek dairelerin önüne bıraktık. Broşürlerde, 'Her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz. Bu Polisin Ayak İzi. Lütfen apartman giriş kapısını kapalı tutunuz. Kim olduğunu öğrenmeden kapıyı açmayınız' yazıyor. Bundan sonra daha önce broşür bıraktığımız apartmanların kapılarının açık olup olmadığını kontrol edeceğiz. Vatandaşlarımızdan bize destek olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

KARAMAN POLİSİ AYAK İZİYLE UYARDI
KARAMAN POLİSİ AYAK İZİYLE UYARDI
KARAMAN POLİSİ AYAK İZİYLE UYARDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 14:14:01
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 14:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?