16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Ramazan davulcularına eğitim

Karaman Belediyesi tarafından Ramazan ayında davul çalacak olan davulculara eğitim verildi.

İtfaiye Müdürlüğü'nün bahçesinde gerçekleşen eğitimde davulcular tek tek, nasıl davul çaldıklarını göstererek hünerlerini sergilemeye çalıştı.

Eğitim başlamadan önce davulculara açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, “Ramazan davulcuları, atalarımızdan bugüne kadar uzanan ve bu kültürümüzü hala ayakta tutan en renkli simalardır. Karaman Belediyesi olarak gelenek ve kültürlerimize en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Ünüvar, vatandaşları sahura kaldırırken belirlenen saatlere uyulması hususunda eğitime katılan davulcuları uyararak davulun 1 saat çalınacağını söyledi. Davulun dışında, teneke ve benzeri gibi uygunsuz aletlerin kullanılmamasını gerektiğini vurgulayan Ünüvar, davulcuların zabıta ekipleri tarafından denetleneceğini de sözlerine ekledi. Eğitim ardından Ramazan davulcularına belgeleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2012 Perşembe 18:04:10
Güncelleme :28 Temmuz 2012 Cumartesi 18:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazan okuşluk IP: 95.9.102.xxx Tarih : 7.08.2012 21:25:36

 davulculara eğitim verdik diyorlar ama eğitim falan yok ki bunlarda . her gece saat 2. 30 da bam bam başlıyorlar sadece davula vuyorlar . sizce bu eğitim mi