17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Recep Akdağ, Karaman'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yıllarca ihmal edilmiş, hastalanmış bir sistemi tedavi etmek için çalıştıklarını, sağlık alanındaki hedeflerine yavaş yavaş ilerlediklerini söyledi. 

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Fatih Şahin'i makamında ziyaret ederek şehrin sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Şahin, Bakan Akdağ'dan Karaman'da yeni bir hastane binası yapılması talebinde bulundu. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde Karaman'da da çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu projedeki ana hedefimiz vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha çabuk ulaşmalarını sağlamaktır. Geçtiğimiz 3 yıl gösterdi ki akıllı bir sistem anlayışıyla sağlık alanındaki hedeflerimize yavaş yavaş ilerliyoruz. Bu yıl yaz döneminde çok sıkı çalıştık. Sistematik değerlendirme çalışmalarında 60 ile ulaştık. Hedefimiz 81 ilde bu değerlendirmeyi yapmak ve çıkacak sonuçlara göre önlemimizi almaktır. Bu illerimizin değerlendirmesini yaparken sağlık hizmetlerinde eksiklikleri, öncelikli hedefleri, sıkıntıları tespit ediyoruz. Biz sağlık hizmetlerinde yıllarca ihmal edilmiş, hastalanmış bir sistemi tedavi etmek için çalışıyoruz. Bu sistemi tedavi ettiğimiz takdirde Türkiye'de sağlık alanında bir sıkıntı kalmayacak" şeklinde konuştu. 

Aile hekimliği uygulamasını da değinen Bakan Akdağ, "Aile hekimliği uygulamasını ilk olarak pilot bölge seçtiğimiz Düzce'de başlattık. Buradaki çalışma 1 yılını doldurdu. Bu projede hekimlerimiz, sağlık personelimiz yaptıkları hizmetin farkına vardılar. Fotoğrafları aile albümlerine girdi. Aile hekimliği uygulamamız şuan Eskişehir'de devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar 10 ilde daha aynı çalışmayı başlatacağız. 2007 yılı içerisinde de Karaman'da bu uygulamaya dahil olacak" dedi. 

Bakan Recep Akdağ, kuş gribi hastalığına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Bakan Akdağ, "Geçtiğimiz yılın sonlarında ülkemiz bu konuda bir yara aldı, kayıplar verdi. Ancak yapılan çalışmalarla Türkiye'de kuş gribi hastalığı kontrol altına alındı. Bir ülkenin üzerinden göçmen kuşlar geçiyorsa o bölgede her zaman için kuş gribi riski vardır. Bunun için vatandaş olarak çok dikkatli olmamız gerekir. Bir kere arka bahçemizde açık alanda kanatlı hayvan beslemekten vazgeçmeliyiz. Besleniyorsa bile önlem almamız gerekiyor. Kanatlı hayvanları kontrol altında tutmamız, olağan dışı bir durum halinde Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü ekiplerine bilgi vermemiz, çocuklarımızı hayvanların barındığı alanlardan uzak tutmamız gerekiyor. Vatandaş olarak bizler önlemimizi alırsak kuş gribi hastalığını da kontrol altına almış oluruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 14:18:43
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 14:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?