16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Şampiyon halterci öğrencilerle buluştu

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu rekortmen halterci Halil Mutlu, Karaman'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Milli halterci Halil Mutlu, sporculuk hayatında kazandığı başarıların anlatıldığı sinevizyon gösterisini izlerken duygulandı.

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu rekortmen halterci Halil Mutlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun davetlisi olarak bir konferans vermek için Karaman'a geldi.

Yunus Emre Amfisi'nde gerçekleşen konferansa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, BESYO Okul Müdürü Doç. Dr. Özden Taşkın ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Konferans öncesi Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu halterci Halil Mutlu'nun, elde ettiği başarıları anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Rektör Sabri Gökmen ile birlikte protokolde başarılarını izleyen Halil Mutlu'nun öğrencilerin de alkışları üzerine duygulandığı gözlendi.

Sinevizyon gösterisinin ardından milli halterci Halil Mutlu, öğrencilerin alkışlarıyla kürsüye geldi. Halil Mutlu, ilk olarak kısa hayatını ve nasıl halterci olduğunu anlattı. Bir bayan öğrencinin, "Türkiye'de basın bireysel sporlara gerekli ilgiyi gösteriyor mu?" sorusuna Mutlu, "Büyük küçük fark etmez genelde gazetelerin spor
sayfalarına baktığınız zaman ilk üç sayfası Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a ayrılmış dördüncü sayfanın bir kısmı Trabzonspor'a geri kalanı at yarışlarına eğer yer kalırsa da Halil Mutlu spor dışında yaramazlık yaptıysa onlar yer alır. Gerçi benim basınla bir sıkıntım olmadı, ama bu devamlı konuşulur. Şimdi bir de iddaa çıktı. Bizim gibi bireysel sporcuların gazetelerde yer alabilmesi için ekstra şeyler yapmanız gerekiyor. Gazetelerde futbolun dışında diğer spor branşlarını fazla göremezsiniz. Bu yüzden basının her zaman sınıfta kaldığını ben söylüyorum" dedi.

Konferansın sonunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sabri Gökmen, milli halterci Halil Mutlu'ya bir teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 09:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?