16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Şampiyon tekvandocuya ödül

KARAMAN VALİSİ KAHRAMAN'DAN ŞAMPİYON TEKVANDOCUYA ÖDÜL

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İspanya'da yapılan Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşegül Funda Alp'i Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Vali Süleyman Kahraman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Tekvando İl Temsilcisi ve Antrenör Ali Can ile şampiyon sporcu Ayşegül Funda Alp'i makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Ayşegül'ün 26- 27 Mart 2011 tarihlerinde İspanya'da düzenlenen ve 36 ülkeden sporcunun katıldığı Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda 46 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye ve Karaman'ın adını duyurduğunu söyledi. Tekvando İl Temsilcisi ve Antrenör Ali Can ise, İspanya'da yapılan turnuvada şampiyon olarak altın madalya kazanan Ayşegül Funda Alp'in bu başarısıyla bu yılın Ekim ayında Güney Kıbrıs'ta yapılacak olan Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nı temsil edeceğini söyledi.

Antrenör Can, Ayşegül'ün bu başarısıyla Karaman'dan Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden ilk Karamanlı sporcu olarak büyük bir başarıya da imza attığını belirtti.

Vali Süleyman Kahraman da, "Ayşegül'ün göstermiş olduğu bu başarı bizi oldukça sevindirdi ve mutlu etti. Biz sporcularımızın başarılı sonuçlar alması için her zaman elimizden gelen gayreti göstererek, onlara maddi ve manevi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ayşegül'ün başarısı Karaman'daki diğer sporcularımıza örnek olacaktır" dedi. Güney Kıbrıs'ta yapılacak olan Avrupa Tekvando Şampiyonası'ndan da Ayşegül'ün altın madalyayla ülkemize döneceğine inancım sonsuz diyen Kahraman, “Ayşegül'ü tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra Vali Süleyman Kahraman, Ayşegül Funda Alp ile Antrenörü Ali Can'ın bu başarılarından dolayı Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi ve alnından öptü.

KARAMAN VALİSİ KAHRAMAN'DAN ŞAMPİYON TEKVANDOCUYA ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 16:18:04
Güncelleme :17 Nisan 2011 Pazar 00:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?