16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Şap aşı kampanyası başladı

Karaman Tarım İl Müdürlüğü, hayvanlarda sık görülen şap hastalığı ile mücadele için sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasını başlattı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, gelişmiş ülkelerde şap hastalığının insan beslenmesini ve ulusal ekonomiyi etkileyen afet olarak görüldüğünü belirtti.

Şap hastalığının özellikle buzağılarda yüksek oranda ölümlere sebep olan bulaşıcı ve salgın bir hastalık olduğunu ifade eden Doğru, ''Hastalığı oluşturan virüs tek tip olmayıp, birden çok tipi ve alt tipleri vardır ki bunlar hayvan varlığımızı önemli ölçüde tehdit etmektedir. Hastalıktan korunmanın yolu, hayvanların altı ay aralıkla yılda iki kez aşılanmasıdır. Karaman'da Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ve Tarım İlçe müdürlükleri tarafından yürütülecek sonbahar dönemi şap aşılama kampanyası çerçevesinde 27 bin 834 adet büyükbaş hayvanın aşılanması hedeflenmektedir. Kampanyamız 2 ay sürecek" dedi.

Doğru, yetiştiricilerin İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan aşılama çalışmalarında aşılama ekiplerine gereken desteği ve hassasiyeti göstermelerini beklediklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 09:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?