16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

SMMMO'da seçim heyecanı

KARAMAN SMMMO’DA SEÇİM HAZIRLIKLARI

Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) başkan adayı Ali Ankaralı, seçim çalışmalarını bütün hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Ali Ankaralı, oda tarihinde ilk kez bir adayın plan ve projelerini yazarak altına imzasını attığını belirtti. Başkan adayı Ankaralı, “Ekibim olarak dedikodudan uzak sadece daha başka neler yapabiliriz sorusuna cevap aramaktayız. Bütün bu çalışmaların altında kendimize güven ve üyelerimize saygı yatmaktadır. Bilindiği üzere yeni seçim sisteminde oyların hesaplanması nispi şekilde yapılacaktır. Bu seçim sisteminde, takribi oy verecek 200 üyeden 30’unun oyunu alan gurup, listesinin ilk sırasındaki adayını yönetime taşıyabilmektedir. Seçimlerin sonucunda hiçbir gurup listesinde kayıtlı ekibinin tamamı ile çalışamayacaktır. Yönetim kurulu çalışmalarında muhalefet şerhlerine sık rastlanacak, ihtilaflara ve sıkıntılara yol açacaktır. Siyasi partilerinde dert yandıkları bir koalisyon istemiyorum” diye konuştu.

3 başkan adayının da yönetim kurulunda yer almasının kesin olduğunu dile getiren Ankaralı, “Oy sayısı düşük olan iki grup yönetim kurulu üyeliğinden istifa etsin. Üç yılımız kaybolmasın, gelin çalışacak olan ekibin önünü açalım. Yüksek oy olan gurubun listesinde açıkladığı üyeleri ile ekip ruhu içerisinde çalışması sağlansın. Bu teklifimden herhangi bir kaygı ve endişe duymuyorum. Rakiplerim böyle açık bir teklifi dedikodu malzemesi haline getirip kötü niyetli düşünce olarak değerlendirmezler. Çünkü aynı şartlar benim içinde geçerlidir. Öncelikle rakiplerim ekipleri ile birlikte az oy almaları halinde istifa edeceklerine söz verirlerse ben ve ekibimde düşük oy almamız halinde gereğini yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 14:07:03
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 18:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?