16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Sokaklar sağlıklaştırılıyor

Karaman Belediyesi'nin Tapucak Mahallesi'nde başlattığı sokak sağlıklaştırma çalışmaları devam ederken, sokaklara tarihi dokuya uygun taşlar döşeniyor.

Karaman Belediyesi'nce yürütülen ve şehrin eski tarihini yeniden canlandıracak proje kapsamında devam eden çalışmalarda belediye ekipleri, zemin düzenlemesi yaptığı sokaklarda taş kaplama işine başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, "Karaman'ın en eski mahallelerinden biri olan Tapucak Mahallesi'nde özgün yapısını korumuş birçok tescilli ve tescilsiz tarihi Karaman evi bulunmaktadır. Büyük oranda korunmuş olan sokakların rölöve ve restitüsyon projeleri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayının ardından yer teslimi yapılarak restorasyon çalışmalarına başlanılmıştır. Hazırlanan proje kapsamında, bütün evlerin sokağa cephe olan taraflarında, bahçe duvarlarında, kapılarda, çatılarda, pencere ve doğramalarında restorasyon işleri yapılıyor. Sokaklardaki mevcut asfalt kaldırılıp alt yapı yenilenerek, elektrik ve telefon hatları da yer altına alınıyor. Şu anda geleneksel kesme bazalt taşla kaplanan sokaklarda aydınlatma sistemleri de uygulanacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 18:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?