16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Sorunlar halkla çözülecek

SARIVELİLER'İN SORUNLARI HALKLA BİRLİKTE ÇÖZÜLECEK

Karaman'ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçenin çok sorunu olduğunu, bu sorunları halkla birlikte çözeceklerini söyledi.

Sarıveliler'in Karaman'ın ikinci büyük ilçesi olduğunu belirten Başkan Samur, “Belediye başkanı seçilir seçilmez ilk olarak imar üzerinde bir revize çalışması başlattık ve şu an bu devam ediyor. İlçemizde yönlendirme levhaları koyduk ve ilçe mezarlığının ıslah çalışmasını yaptık. Daha önce 5 kez ihalesi yapılıp sonuçlandırılamayan TOKİ konutlarının ilçemizde bizim girişimlerimizle ihalesini yaptırdık ve şu anda yapım süreci hızla devam ediyor. 2010 yılında 96 konut ilçemize kazandırılmış olacak. İlçe tarımını daha verimli hale getirecek sulamayla ilgili Sarıveliler Göleti projesinin yapımı şu an yüzde 75 seviyesinde seyrediyor. 2010 yılının sonunda su tutulmaya başlanacak. Diğer taraftan Adiller köyü ve Ortaköy ilçemizin mahallesi oldu. Bunlar önemli projelerimizin başındaydı" dedi. Başkan Samur, ilçeye PTT Müdürlüğünün yeniden açılması için çalışma başlattıklarını da ifade ederek, "Sarıveliler'de bir kamu bankası yok ve bu da büyük bir eksiklik. Bununla da ilgili girişimleri başlattık. Bizim tek amacımız var; bölgeyi kalkındırmak, bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermek. Hep birlikte taşın altına elimizi sokarak Sarıveliler'in ileriye gitmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Ben buna öncülük yapıyorum. Uzun süre kamuda bürokrat olarak çalıştım ve edindiğim tecrübeleri doğduğum yer olar Sarıveliler'e aktarmak istiyorum. Halka hizmet etmek Hakk'a hizmet etmektir buna inanıyorum. Her noktada da düne göre daha iyi durumdayız" şeklinde konuştu.

2010 yılı hedeflerini de açıklayan Belediye Başkanı Hayri Samur, ”İmarla ilgili yeni düzenlemeler yapılacak ve ilçeye bir soğuk hava deposu kazandırılacak. Sarıveliler'in Akdeniz'e bağlanması için Kuşyuvası yolunun yapılması, ilçede kentsel dönüşümle ilgili ağaçlandırma çalışmaları kapsamında gereksiz ağaçların kesiminin yapılarak daha kalıcı ve ekonomik değeri olan ağaçların dikimi, İş Kur'la müşterek projeler, sosyal alanların oluşturulması, ilçeye bir spor salonunun yapılması hedeflerimizden bazıları. Bu projeleri etap etap yapacağız. Sarıveliler'in ekonomik durumu ortadadır. Ama biz çalışarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Her şeyi de devletten bekleyemeyiz. Bunu vatandaşlarımızla birlikte çalışarak yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 13:13:03
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 15:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?