21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

SSK'nın servisleri hizmete girdi

Karaman SSK Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Pekcici, SSK Hastanesi’nde acil servis ile yataklı servislerin hizmete açıldığını söyledi.

Başhekim Pekcici, SSK Hastanesi’nin bugüne kadar personel ve doktor yetersizliği nedeniyle poliklinik hizmeti verdiğini belirterek, "SSK Hastanesi’nin acil servisi ve yataklı servisleriyle, ameliyathaneleri personel yetersizliği nedeniyle hizmete geçirilememişti. Geçtiğimiz süreç içerisinde Karaman milletvekillerimizin çaba ve gayretleriyle, hastanemiz belli bir konuma geldi. Hastanemiz, 22 Kasım 2004 Pazartesi sabahı itibariyle 24 saat faal hale gelmiş bulunuyor ve hastanemizin yataklı servisleri, ameliyathanesi, acil servisi tam kapasite çalışır vaziyettedir. Hastanemizin kendi bünyesinde bunu sağlayacak altyapısı hazırlanmıştır. Her türlü teknik altyapı ve doktor, sağlık personeli altyapımız, kendi bünyemizden ve kurumumuzun yakınındaki hastanelerinden ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Karaman içerisindeki diğer sağlık kuruluşlarından sağlanarak tüm Karaman halkına hizmet vermeye hazırdır. Şu an itibariyle hastanemizde yatan hastalarımız mevcuttur. Ameliyathanemiz Aralık ayı başına kadar lokal müdahalelere açıktır. Aralık ayından itibaren yapılacak görevlendirmeyle her türlü ameliyat 24 saat yapılabilir hale getirilecektir. Yeni bir hastaneyiz. Personelimiz, doktor ekibimiz, kısıtlı sayıdadır. Fakat biz bu kısıtlı sayıyla Karaman halkına en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Hedefimiz, özellikle acil servis hizmetlerini ve eczane hizmetlerini 24 saate yayarak vatandaşımızın en büyük sıkıntılarından birisi olan sözleşmeli eczanelerden ilaç almak ya da geceleri ilaç bulamamak gibi sorunlarını, ya da SSK’lı olmanın getirdiği bazı bürokratik problemlerden dolayı hastanelerde uzun süreli vakit geçirmelerini engellemek olacaktır. Yataklı servislerimizin şu anda 50 yatağı açık. Personel sayımız arttıkça, ekibimiz takviye edildikçe ikinci katımızı da açarak tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacağız" diye konuştu.

Başhekim Pekcici, hastanenin çocuk servisinin ilk hastası olan 2.5 yaşındaki Sümeyye Tülüce isimli kız çocuğuna çeyrek altın taktı.

karaman
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 14:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?