16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Su kavgası yol kapattırdı

SU KAVGASI YOL KAPATTIRDI

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Pınarkaya köyünden içme ve sulama suyu sıkıntısı çeken Ayrancı ilçesine su getirilmesi çalışmaları sırasında olaylar çıktı. Pınarkaya köyü halkının su hattı çalışmalarındaki iş makineleri ve çalışanlara saldırması üzerine Ayrancı ilçesi halkı tepki göstererek yol kapattı.

Edinilen bilgiye göre, Ayrancı'daki su sıkıntısı nedeniyle yıllar önce Pınarkaya (Divaz) köyünden çıkan yeraltı suyunun Ayrancı Barajı'na getirilmesi için ihale açıldı. Su hattı Pınarkaya köyünün arazilerinden geçtiğinden dolayı arazi sahiplerine para ödendi. Pınarkaya köyü halkı, ihaleyi alan firma su hattını yaparken, "Su az, biz kullanıyoruz" diye zaman zaman itiraz ederek iş makinelerine ve yapılan su hattına zarar verdi ve çalışmaları engelledi. Yaşanan sorunlar nedeniyle firma çalışmaları bıraktı.

Bir süre önce Ayrancı Belediyesi su hattını ilçeye çekmek için çalışmalara başladı. Ancak 20 gün önce iş makineleri ve işçilere saldırı oldu. Bugün de Pınarkaya köylüleri belediyenin iş makinelerine zarar vererek, işçilere saldırdı. Bunu duyan Ayrancı ilçesi halkı da akşam saatlerinde Karaman-Ereğli kara yolu üzerinde toplanarak yolu trafiğe kapattı. Ayrancı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları yolu açmaları yönünde uyardı. Ancak yolun açılmaması üzerine Karaman'dan takviye olarak Çevik Kuvvet ekipleri geldi.

KAYMAKAMLIKTA TOPLANTI YAPILDI

İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez de Ayrancı'ya gelerek vatandaşları ikna etmeye çalıştı ama vatandaşlar ikna olmadı. Bunun üzerine Karaman Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Karaman İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kalınsaz, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Akçaşehir Belde Belediye Başkanı Şaban Atçeken, Pınarkaya Köyü Muhtarı Halil Kaynar, Kaymakamlık'ta toplantı yaptı. Toplantının bitmesinin ardından Kaymakamlık binası önünde halka hitap eden Ayrancı

Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, sorunu çözdüklerini belirterek, "Pınarkaya köyü sudan dolayı maddi zararlarının olduğunu söyledi. Bunun üzerine bu zararı gidermek için resmi protokol yapıldı. Yarından sonra çalışmalar devam edecek" dedi. Konuşmanın ardından vatandaşlar da Başkan Büyükkarcı'ya güvendiklerini belirterek, "Bundan sonra yine böyle bir olay olursa siz de engelleyemezsiniz" dediler. Vatandaşlar konuşmaların ardından sessizce dağıldılar.

SU KAVGASI YOL KAPATTIRDI
SU KAVGASI YOL KAPATTIRDI
SU KAVGASI YOL KAPATTIRDI
SU KAVGASI YOL KAPATTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 23:34:03
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 08:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?