17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Tabelada Türkçe zorunlu oldu

Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, Türk Dilinin başkenti olarak bilinen kentlerinde Türkçe olmayan tabelalara asla izin vermeyeceklerini söyledi. 

Yurt genelinde kültür, dil erozyonu yaşandığını ve Türk diline sahip çıkılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Ali Kantürk, "Türkçe'yi bozan, yozlaştıran, yabancı özentisinden ve kültür istilasından kurtarmak için tüm çabamızı gösteriyoruz. İçinde yabancı kelimeler olan pano, levha ve tabela kalmaması için bu konuda esnafımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Amacımız tamamen yabancı özentisini kesmek. Bizler Türk Dilinin başkenti şehrimizde özümüze dönerek, dilimize sahip çıkıp örnek olmalıyız. 

Unutmayalım ki aydın insan anadilini iyi kullanan insandır. Toplumda beklenen gelişmelerin yeterince geliştirilmesi, desteklenmesi ve başarıya ulaşması için her bireyin anadiline sahip çıkması, onu koruması ve doğru okuyup yazmaya özen göstermesi gerekir. Bu bağlamda belediyemiz iş yeri isminin içinde yabancı kelimeler olan işyerlerine kesinlikle ruhsat vermeyecek ve şehrimizdeki tabelalarda Türkçe olmayan her türlü yazı kaldırılacaktır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 16:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?