17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Tarihi ambarlar tanıtılacak

TAŞKALE'NİN TARİHİ AMBARLARI JAPONYA'DA TANITILACAK

Karaman'ın Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu, Roma, Bizans ve Selçuklular döneminden izler taşıyan kayalara oyulmuş tarihi tahıl ambarlarının Japonya'da tanıtılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Sunaoğlu, bu ayın başında düzenledikleri Taşkale buluşması etkinliğine katılmak için Japonya'dan gelen televizyon ekibinin yöreyi beğenmesi üzerine belgesel çekmek için yeniden Taşkale'ye geldiklerini söyledi.

Başkan Sunaoğlu, "Taşkale buluşması etkinliğimize katılmak için beldemize gelen Japonyalı konuklarımız bizlere Taşkale'yi çok beğendiklerini belirterek, bir belgesel çekmek istediklerini söylediler. Kısa süre sonra gelen Japonyalı televizyon ekibi, Taşkale beldesinin tarihi ve coğrafi güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla uzun süreli çekimler yaptılar. Taşkale'nin doğal yapısına hayran kalan ekip hazırladıkları belgesel filminin bu yılın Eylül ayında Japon televizyonlarında yayınlanacağını dile getirdiler" dedi. Sunaoğlu, Japon televizyon ekibi tarafından çekilen belgeselin yerel televizyonda da yayınlanacağını sözlerine ekledi.

TAŞKALE'NİN TARİHİ AMBARLARI JAPONYA'DA TANITILACAK
TAŞKALE'NİN TARİHİ AMBARLARI JAPONYA'DA TANITILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 10:56:04
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 18:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?