17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Tarihi çınar rüzgara dayanamadı

TARİHİ ÇINAR RÜZGARA DAYANAMADI

Karaman'da 3 asırlık çınarın büyük bir bölümü rüzgara dayanamayarak yıkıldı. Çınarın yıkılma anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Abbas Mahallesi'nde bulunan Ketenhane Camii'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cami bahçesinde bulunan tarihi çınar ağacının büyük bir kısmı rüzgar nedeniyle kırılarak yıkıldı. Çınar ağacının yıkılışı sırasında ikindi namazını kıldırmak üzere camiye gelen Ketenhane camii imamı Osman Uğur, kaçarak ağacın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Cami bitişiğindeki Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde okuyan öğrencilerin okuldan çınar yıkılmadan 15 dakika önce çıkmaları ise olayın

boyutlarının büyümesini önledi.

İki saniye ile canını kurtardığını söyleyen cami imamı Osman Uğur, "İkindi namazını kıldırmak için camiye geldim. Bu sırada altından geçtiğim çınar ağacı büyük bir gürültü ile yıkıldı. Ben de kaçarak canımı kurtardım" dedi. Çınar ağacının 3 asırlık olduğunu ifade eden Uğur, "Yarın bu ağacın yıkıldığını Vakıflara bildireceğiz. Onların bilgileri doğrultusunda buradan kaldıracağız" diye konuştu.

Olay anında okulun bahçesinde oyun oynayan çocuklar da çok korktuklarını söylediler.

TARİHİ ÇINAR RÜZGARA DAYANAMADI
TARİHİ ÇINAR RÜZGARA DAYANAMADI
TARİHİ ÇINAR RÜZGARA DAYANAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 19:39:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 13:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?