17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Tarım işçileri dumandan zehirlendi

Karaman'da ısınmak için yaktıkları ateşin dumanından zehirlenen 7 tarım işçisi kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Doğu illerinden Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesine patates toplamaya geldikleri öğrenilen Mustafa Seber (17), Hacı Haştaş (17), Suat Altıngeyik (14), Hasan Çelik (17), Lütfü Altıngeyik (20), Yakup Özkaya (16) ve Hasan Ayakgök (14), kalmak için kullanılmayan bir şantiye binasını kiraladı.

Akşam saatlerinde ise tarladan dönen işçiler üşümeleri üzerine kaldıkları odada teneke içerisinde ateş yaktı. İşçiler yaktıkları ateşi söndürmeden uykuya daldı. Bir süre sonra kafası ağrıyarak kalkan bir işçi yardım istemek için diğer arkadaşlarını yanına gitti.

Baygın halde yatan arkadaşlarını kaldıramayan işçi daha sonra çalıştıkları tarla sahibini cep telefonuyla arayarak yardım istedi. Tarla sahibinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldıran işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 11:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?