16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Tarım Müdürlüğü'nün kursları başlıyor

Karaman Tarım İl Müdürlüğü'nce, tarım ve hayvancılıkta verim ile kalitenin yükseltilmesi, teknolojinin etkin kullanımı amacıyla çeşitli kurslar düzenlenecek.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, tarım il ve ilçe müdürlüklerinin asli görevinin, eğitim ve yayım hizmetleriyle bölgelerinin kalkınmasına yönelik bitkisel ve hayvansal projeleri hayata geçirmek olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda çiftçilerin eğitimi için kendilerinin de çeşitli kurslar düzenleyeceklerini ifade eden Doğru, ''Çiftçilerimizin daha kaliteli ve düşük maliyetle bitkisel ve hayvansal ürün elde etmelerini sağlamak, bu ürünleri en iyi şekilde değerlendirerek yaşam seviyelerini yükseltmelerine yardımcı olmak amacıyla 2008 yılında Biçerdöver Operatörü Yetiştirme, Klon Elma Ağaçlarında Budama, Bağlarda Budama, Arıcılık, Koyunların Bakım ve Beslenmesi ile Zeytin Yetiştiriciliği konularında İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle tarımsal kurslar düzenlenecek. Kurslara katılmak isteyen çiftçilerimiz il, ilçe tarım müdürlükleri ile köy ve beldelerde bulunan tarım merkezlerine başvurabilirler" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 12:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?