16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Türk dil bayramı 21 Haziran'da

TÜRK DİL BAYRAMININ 2. KUTLAMA ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

Karaman’da, 733. Türk Dil Bayramı’nın Haziran ayında kutlanacak olan ikinci programı belli oldu. 21 Haziran Pazartesi günü başlayacak etkinlikler 3 gün sürecek.

İlk ayağı 13 Mayıs’ta yapılan etkinliklerle başlayan Türk Dil Bayramı bu yıl üç ayrı tarihte kutlanıyor. 21 Haziran’daki etkinlikler çelenk sunma töreni ile başlayacak, ardından Ulusal Türkoloji Merkezi Türkçe Bilim Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirilecek.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türk Dil Bayramı Haziran ayı etkinliklerinin ilk günü olan 21 Haziran Pazartesi günü çeşitli sergi açılışlarının yanı sıra Uluslar Arası Türkoloji Merkezi Türkçe Bilim Kütüphanesi’nin açılışının yapılacağını söyledi. Başkan Uğurlu, “Türkçe İhtisas Kütüphanesi olarak düşündüğümüz kütüphane ismini, ‘Uluslar Arası Türkoloji Merkezi Türkçe Bilim Kütüphanesi’ olarak değiştirdik. Bu isim değişikliği aynı zamanda bir temenni ve bir duayı da içermektedir. Kurulmasının gerekliliğine inandığımız, ihtiyacını tespit ettiğimiz ve özlemini duyduğumuz Uluslar Arası Türkoloji Merkezimizin ismini de taşımaktadır. Türkçe Bilim Kütüphanemiz ve Türkçe Müzemiz kurulacak olan Uluslar Arası Türkoloji Merkezimiz içinde önemli bir kaynak olacaktır. Bu yıl Türk Dil Bayramına halkımızın ilgisini ve dikkatini de çekmek için etkinliklerde planladık, kültür, sanat, bilim içerikli tüm etkinliklere halkımızı bekliyoruz” dedi.

Türk Dil Bayramı’nın 3. ve son ayağı ise Temmuz ayı içerisinde yapılacak olan etkinliklerle gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 15:15:02
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 16:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?