16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Türk Dil Bayramı etkinlikleri başladı

Bu yıl ilk defa Karaman Belediyesinin himayesinde kutlanacak olan 731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri dün saat 11.00’de Belediye Başkanı Ali Kantürk’ün Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısıyla başladı.

Toplantıda Başkan Kantürk, 731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri çerçevesinde yapılacak olan kutlama programıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Saat 14.00’de Aktekke Kent Meydanı’nda Karaman Belediyesi Kültür Sokağının açılışıyla devam eden program, saat 16.00’da Türk Dili Sevgi Çadırının açılışı ile devam etti.

Açılış törenlerine Belediye Başkanı Ali Kantürk’ün yanı sıra Vali Vekili Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri’ne Karaman Belediyesi Kültür Sokağı’ndan başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Kantürk: “Dil Bayramı ortak paydamız. Türk Dil Bayramına hepimizin sahip çıkması gerekiyor. 731 yıl önce üstlendiğimiz bu misyonu, devam ettirme gayreti içindeyiz. Daha doğru, düzgün ve etkili Türkçe kullanılması için yıllardır mücadelemiz devam ediyor. Kültür Sokağımız 12 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Türk Dili sevgi çadırında ise çocuklarımız için her gün; sahne şovları, eğitim atölyeleri, hacivat-karagöz, ilizyon ve kukla gösterileriyle 5-13 Mayıs tarihleri arası her gün halkımız ücretsiz olarak faydalanabilecek.” dedi

Karaman Belediyesi
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 09:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?