16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Türk Polisine 163. yıl kutlaması

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıldönümü Karaman'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Karaman Valisi Fatih Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Özsoy, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, daire müdürleri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Tacettin Kurt'un Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Emniyet Müdürü Kurt, "Günümüzde bireyler, aileler, toplumlar, onların kullandığı teknolojiler sürekli değişiyor ve gelişiyor ama değişmeyen tek şey, dün olduğu gibi bugün de bireylerin ve toplumların en temel ihtiyaçlarından birisi olan güvenlik ihtiyacıdır. Türk Polis Teşkilatı olarak, vatanımızın bütünlüğü, huzur ve güvenliği için onurlu hizmet vermekten dolayı gururluyuz. Huzur ve güvenliğin teminatı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olan polis teşkilatımız, doğruluk ve dürüstlük ilkeleri ışığında hukukun ve demokrasinin üstünlüğünü yasalar çerçevesinde hakim kılmak için her türlü gayreti
gösterme azim ve kararlılığı içindedir. Tarihimizde yüklendiği önemli misyon ve günümüzde ülke ekonomisine sağladığı yüksek katkıları ile Türkiye'de çok önemli bir konuma sahip olan Karaman ilimizi, yine Karaman halkımızın çok değerli destekleri ile ülkemizin en huzurlu ve güvenli illerinden biri haline getirmek asli görevimizdir" dedi.

Törenden sonra emniyet mensupları, şehir mezarlığındaki şehitliği ziyaret ederek dua etti.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 14:32:18
Güncelleme :10 Nisan 2008 Perşembe 16:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?