16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Üreticiye damızlık desteği

Karaman'da Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi kapsamında alınan 27 adet damızlık koç, belirlenen hayvan üreticilerine dağıtıldı.

Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası önünde yapılan programda konuşan Karaman Valisi Murat Koca, Karaman'ın tarım ve hayvancılıkta önemli bir kent olduğunu söyledi.

Dağıtımı yapılan Ak Karaman ırkı damızlık koçların, bu ırkın neslinin ıslahı açısından önemli olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere adını Karaman'dan alan Ak Karaman Koyun Irkı, yapısı itibarıyla Anadolu'ya en uyumlu koyun ırkıdır. Bu ırk dudak yapısı nedeniyle en küçük otları bile yiyebilmektedir. Maalesef bilinçsiz üretim sebebiyle ırk yozlaşmaya başlamış saf ırk koyun bulmak zorlaşmıştır. Karaman hayvancılığı için önemli olan bu ırkının ıslahı için 27 çiftçimize damızlık koç dağıttık. Bu proje vatandaşlarımıza bol kazanç ve verim olarak dönecektir. Dağıtılan hayvanların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Programa Ak Parti Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Garnizon Komutan Jandarma Albay Selçuk Boz, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

AA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe 14:53:29
Güncelleme :27 Aralık 2012 Perşembe 15:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?