16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Validen 'zam yapmayın' ziyareti

VALİ'DEN ESNAF'A 'ZAM YAPMAYIN' ZİYARETİ

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, esnafı dolaşarak Ramazan ayında ürünlere zam yapılmamasını istedi.

Vali Kahraman, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez ile esnaf ziyaretine çıktı. Ramazan ayında özellikle temel gıda maddelerine zam yapılır düşüncesinin toplumda geniş şekilde yer aldığını hatta Ramazan fırsatçıları gibi bir deyimin Türkçemize yerleştiğini ifade eden Vali Kahraman, Karaman esnafının bu konuda çok duyarlı olduğunu söyledi.

Birlik Başkanı Ahmet Yenilmez ile birlikte çıktıkları gezide birçok esnafın yüzde 5 ile yüzde 10 arasında Ramazan indirimi yaptığını öğrendiğini kaydeden Vali Kahraman, “İnsaflı ve vicdani değerleri yüksek esnafımızı dolaşalım, özellikle gıda ve tüketim ürünlerinde bir fiyat indirimi yapılmasını talep edelim diye düşündük. Esnafımız zaten bunu önceden düşünmüş. Burada birlikte yapmış olduğumuz bu özverili çalışma herkese örnek olsun” dedi.

Ramazan ayının 'İkram' ayı olduğunu dile getiren Vali Kahraman, “1 lirası eksik olduğu için 1 kilo peynir alamayan bir vatandaşımıza esnafın özveride bulunarak o ürünü indirimli satması, bir ev halkını mutlu edecektir. Elbette esnafımızda zarar etmeyecek. Onlarda evlerinin rızkı için ticaret yapıp para kazanacaklar. Biz onlardan mübarek Ramazan ayı boyunca karlarından fedakarlık etmelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 12:52:01
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 12:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?