16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Valilikten tarım işçilerine yardım

KARAMAN VALİLİĞİ’NDEN GEÇİCİ TARIM İŞÇİLERİNE YARDIM

Karaman Valiliği, Kılbasan beldesine doğu illerinden çalışmak üzere gelen mevsimlik tarım işçilerine çeşitli yardımlarda bulundu.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Şanlıurfa'dan Karaman merkeze bağlı Kılbasan beldesine gelen ve burada çalışan mevsimlik tarım işçilerine çamaşır makinesi hediye etti. Kahraman, mevsimlik tarım işçilerinin memleketlerinden yüzlerce kilometre uzaklara çalışmak için geldiklerini ve uygun olmayan şartlarda yaşadıklarını ifade etti.

Mevsimlik tarım işçileri ile ilgili geçtiğimiz ay içerisinde bir çalışma başlattıklarını belirten Kahraman, ''Bu işçiler derme çatma çadırlarda kalıyorlardı. Özel İdare katkısı ile bu işçilerimize daha sağlıklı ve kullanışlı çadırlar yaptırdık. Bu bölgeye elektrik ve su getirdik. Portatif tuvaletler ve banyolar yaptırdık. Banyolardaki sıcak su ihtiyacını güneş enerjisi ile çözdük. Çadırlara ortak kullanılması için buzdolapları verdik. Ayrıca 4 aileye 1 adet çamaşır makinesi aldık'' dedi.

Yapılan bu hizmetlerden dolayı günlük işlerinin daha da hafiflediğini söyleyen işçi kadınlar ise “'Çadırlar çok güzel, elektriğimiz ve suyumuz var. Yiyeceklerimizi buzdolaplarında saklayabiliyoruz. En çok da çamaşır makinelerine sevindik. Elde çamaşır yıkamaktan kurtulduk. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Daha sonra Valiliğin getirdiği giysiler ailelere dağıtılırken, Vali Süleyman Kahraman’da yapılan geçici çadırlarda incelemede bulundu.

KARAMAN VALİLİĞİ’NDEN GEÇİCİ TARIM İŞÇİLERİNE YARDIM
KARAMAN VALİLİĞİ’NDEN GEÇİCİ TARIM İŞÇİLERİNE YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:09:01
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 17:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?