17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Yaban keçisi doğaya bırakıldı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir vatandaş tarafından hasta olarak yakalanan yaban keçisi, yapılan tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakıldı.

Ali Özer, Ermenek Kayaönü mevkiinde arabasıyla giderken yol üzerinde bulduğu yaban keçisini yakalayarak Güneyyurt beldesindeki evine götürdü. Keçinin hareketlerinden hasta olduğunu anlayan Özer, evine çağırdığı veteriner tarafından hayvanın tedavisini yaptırdı. 15 gün boyunca evinde keçiyi besleyen Özer, daha sonra durumu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Evine gelen İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililer, keçiyi son kez Ermenek İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerine kontrolünü yaptırdıktan sonra iyileştiğini tespit ederek yakalandığı yerde tekrar doğaya bıraktı.

Hasta vaziyette yakalanan yaban keçisinin oldukça değerli olduğunu belirten Karaman İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, keçinin yakalandığı Kayaönü mevkiinin yaban hayatı koruma sahası olduğunu ve burada tahminlerine göre bu yaban keçilerden 20-25 tane bulunduğunu söyledi. Neslinin artması için koruma altında tutulan bu keçilerin ancak özel izinle avlanabildiğini ifade eden Duran, izinsiz avlanması durumunda ise 8 bin YTL para cezası bulunduğunu belirtti. Duran, keçiyi yakalayarak tedavisini yaptıran ve daha sonra kendilerine bilgi veren Ali Özer'e teşekkür etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 15:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?