17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Yangın söndürme tatbikatı

Karaman’da, özel bir firma tarafından üretilen şok darbeli püskürtme teknolojisine sahip yangın söndürme cihazları düzenlenen tatbikatla İtfaiye Müdürlüğü personeline tanıtıldı.

İtfaiye Müdürlüğü binası önünde gerçekleşen tatbikata, Belediye Başkan Yardımcısı Caner Eker, itfaiye personeli, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan tatbikatta yanan bir araç, ahşap, petrol ürünleri ve akaryakıt yangınları, şok darbeli püskürtme teknolojisine sahip cihazlarla kısa sürede söndürüldü. Firma yetkilisi Levent Özgüder, firmaları tarafından tasarlanan ve imal edilen yeni yangın söndürme cihazlarının itfaiyeye büyük kolaylık sağlayacağını söyleyerek, “Bundan sonra yangın söndürmek artık asla eskisi gibi güç olmayacak” dedi.

Ülkede her yıl onlarca vatandaşın yangınlarda hayatını kaybettiğini ve milyonlarca dolar ekonomik zarar ortaya çıktığını belirten Özgüder, ''Birçok sokağımız var, itfaiye araçları giremediği için yangına anında müdahale edilemiyor. Ayrıca birçok yangında suyla ve köpükle söndürülemiyor. Yangına ilk müdahale yapılamadığı için sonuçta sadece yangını kontrol altına alıp çevreye yayılması engellenebiliyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 19:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?