16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Yaşlılar rahat nefes aldı

Karaman'da tespit ettikleri yaşlı insanları evlerinde gasp ederek değerli eşyalarını aldıkları ileri sürülen 2'si kadın 8 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, gasp çetesinin üyeleri Ramazan U. (25), Mustafa U. (21), S.B. (17), A.S. (17), B.K. (17), Burhan D. (22), Özgür Ç. (20) ve F.U. (16), yaklaşık 1 ay önce 90 yaşındaki Ahmet ve eşi Münevver Koraşlı (80) çiftini takibe aldı. Ahmet Koraşlı evde yokken eve gelen çete üyeleri yaşlı kadını etkisiz hale getirdikten sonra kolundaki 6 altın bileziği alarak kaçtı. Çete üyeleri kaçarken altın bileziklerden ikisini evin içinde düşürdü.

2 BİLEZİK İÇİN 2 GÜN SONRA TEKRAR GELDİLER

Gasp çetesi evde düşürdükleri iki bileziği almak için yaşlı çiftin evine 2 gün sonra yine geldi. Çete üyeleri eve girmeden önce evde başkalarının olup olmadığını öğrenmek için bir süre keşif ve izleme yaptı.

Daha sonra evde yaşlı çiftten başka kimsenin olmadığını anlayan çete üyeleri evin kapısını çaldı. Kapıyı açan yaşlı çiftin üzerine atlayarak etkisiz hale getiren gasp çetesinin üyeleri düşürdükleri iki altın bileziği de yaşlı kadının kolundan alarak kaçtı. Polis, yaşlı çiftin verdiği eşkal doğrultusunda çalışmasını derinleştirdi. Bir süre sonra şahısların kimliklerini belirleyen polis, çete üyelerini takibe başladı.

Çetenin 16 yaşındaki üyelerinden F.U. adlı kız, önceden para karşılığı evlerini temizlediği yaşlı bir çiftin bulunduğunu çete üyelerine söyledi. Bunun üzerine işe koyulan çete üyeleri evin etrafında keşif yaparak gözetlemeye başladı. Sivil polisler tarafından takip edildiklerinden habersiz çete üyeleri, gasp için yaşlı çiftin evine girmeye hazırlanırken polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Çete üyelerinin evlerinde ve gösterdikleri yerde arama yapan ekipler, yaşlı çiftten gasp edilen iki altın bilezik ile iki bıçak, iki sopa, 8 cep telefonu ve 19 adet patlamamış tabanca mermisi ele geçirdi.

Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanan 2'si kadın 8 çete üyesi polisin geniş güvenlik tedbirleri arasında adliyeye çıkarıldı. Mahkemeye çıkartılan çete üyelerinden Burhan D. serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklanarak Karaman M Tipi Cezaevine gönderildi.

Bu arada kadınlar hariç diğer çete üyelerinin hırsızlıktan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2012 Cumartesi 23:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?