16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Yeni hastane çalışmaları sürüyor

Karaman İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük, Karaman Devlet Hastanesi ve 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin birleştirilerek yeni yapılacak olan tam teşekküllü bir hastanede hizmet verebilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Özyörük, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandır bakanlıklar arası yapılan yoğun görüşmeler sonucunda yeni hastane için olumlu gelişmeler olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nca modern ve tam donanımlı, tek elden hizmet yürüten ve kaliteli sağlık hizmeti verebilecek alt yapıya sahip, her hastanın tekli odalarda ağırlandığı ve her türlü konforun bulunduğu bir hastanenin yapılmasının kabul edildiğini bildiren Özyörük, ''Hastane, sadece Karaman'a hitap eden bir hastane değil. Karaman civarı illerden gelen hastalara da hizmet verebilecektir. Karaman Devlet Hastanesi ve 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin birleşmesiyle birlikte hastaların bir taraftan diğer tarafa giderken yaşadıkları mağduriyet ortadan kaldırılacak ve hasta memnuniyeti artırılacaktır. Hastalar sıra beklemeden muayenelerini olacaktır. Yeni hastanemizin donanım olarak kapasitesi artırılacağı için tetkik ve tahlillerde bekleme süresi en aza indirilecektir. Bu sayede sevkler azaltılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?