16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Yörükler elektrik istiyor

YÖRÜKLER ELEKTRİK İSTİYOR

Yüzlerce yıldır her yaz Antalya’nın Anamur ilçesinden çıkarak yaz aylarını Karaman’ın Sarıveliler ilçesine bağlı bin 700 rakımlı yaylalarda geçiren Yörükler, barındıkları çardakların yerine yaptıkları betonarme yazlıklara elektrik istedi.

Çevlik Barajı çevresinde incelemelerde bulunan Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, daha sonra bölgedeki Yörük obalarını ziyaret ederek sohbet etti, dertlerini dinledi. Sarıveliler-Taşkent yolu üzerindeki bölgeye yakın yaylalarda konaklayan Yörükler, yüzlerce yıldır devam eden ata geleneğine sahip çıkmaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Daha önceleri yaklaşık 6 ay bölgede kaldıklarını ancak son zamanlarda bu sürenin 3-4 aya kadar düştüğünü dile getiren Yörük temsilcileri, “Buralar yazları adeta bin cennet. Ailece yazları burada geçiriyor hem hayvanlarımızı otlatıyor hem tatil yapıyor hem de geleneğimize sahip çıkıyoruz. Ulaşım imkanları arttı. Çardakların yerine betonarme yazlık ev, kahvehane, cami yaptık. Ama burası bir mahalle statüsünde olmadığı için elektrik verilmiyor” dediler.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur da evlerine, elektrik bağlanması için obalarına sahip çıkması, gerekirse ilçenin bir mahallesi olarak göstermesini isteyen Yörüklere yardım ve destek sözü verdi.

YÖRÜKLER ELEKTRİK İSTİYOR
YÖRÜKLER ELEKTRİK İSTİYOR
YÖRÜKLER ELEKTRİK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 16:37:02
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 16:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?