16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Yunanlı işadamından rüzgar santrali

Almanya'da yaşayan Yunanlı iş adamı Vasilios Hatzisavas, Karaman'da rüzgarla çalışan elektrik santrali ve ayçiçeği yağı üretim tesisi kurmayı istiyor.

Karaman Milletvekilleri ve Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk'ün daveti üzerine Avrupalı iş adamlarından oluşan bir heyet hafta sonunda yatırım amaçlı incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a geldi.

Heyette bulunan Yunanlı iş adamı Vasilios Hatzisavas, yaptığı açıklamada, Karaman'a yatırım amaçlı inceleme yapmak için geldiğini belirterek, ailesinin Karaman'ı her zaman vatanları gibi gördüğünü söyledi.

Kendisini Karamanlı saydığını ifade eden iş adamı, şunları kaydetti:

''Anneme anneannesi, Karaman'ı, buradaki yaşamlarını, Karaman'da vefat eden eşini anlatmış. 'İlerde imkanın olursa Karaman'ı gez, gör' diye vasiyet etmiş. Annem gelemedi ama babam 2 yıl önce 74 yaşında Karaman'a geldi. Buraları gezdi, gitti. Hayalini gerçekleştirmiş oldu. Ben kendimi Karamanlı sayıyorum. Yüzyıllarca atalarımız bu topraklarda kardeşlik içinde yaşamışlar. Karaman'a gelince çok duygulandım.''

Almanya'da danışmanlık firması aracılığıyla Belediye Başkanı Ali Kantürk ile tanıştığını belirten Hatzisavas, ''Kankürk, Karaman Belediye Başkanı olduğu için daha çok dikkatimi çekti. Türkler'in ve Karamanlılar'ın misafirperver olduklarını duymuştum ama Karaman'a gelince bunu bizzat gördüm'' dedi.

Hatzisavas, Karaman'da rüzgarla çalışan elektrik santrali kurma ve ayçiçeği yağı tesisi kurmayı hedeflediğini, yaptıkları incelemede yatırım yapmamaları için bir neden olmadığını bildirdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 20:22:24
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 20:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?