17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Yunus Emre'yi anma hazırlıkları başladı

Karaman’da her yıl 12-13 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve 2005 yılında 45.’si yapılacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri’nin hazırlıkları başladı.

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri için Ankara’da bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Haluk Akalın, Atatürk Kültür Dil Tarih Kurumu Başkanı Sadık Tural, Türki Cumhuriyetleri’nin büyükelçileri, müsteşarları, kültür ateşeleri ile Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Gülsen Kayserilioğlu ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hulusi Öztürk katıldı.

Ankara’da yapılan toplantıyı makamında düzenlediği basın toplantısıyla değerlendiren Vali Güzeloğlu, "13 Mayıs 2005’te kutlayacak olduğumuz Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri’nin değerlendirildiği bu toplantıda, özellikle bayramımızı anlamlandıran sayın elçilerden ve yetkililerden bu bayrama ilişkin görüşlerini, önerilerini kutlamalarla ilgili bugüne kadarki tespitlerini bizimle paylaşmalarını istedim. Gerçekten anlamlı ve önemli katkıları oldu. Sayın elçilerin 2005 yılındaki tören ve kutlamalara katılımı artıran, anlam kazandıran ve her boyutta olması gerektiği ve yapılması istenenlerle, bizim önerilerimiz arasında bir mutabakat sağlandı. Bizim hedefimiz, bu bayramın öncelikle Türkiye’nin gündeminde olduğu kadar tüm Türk dünyasının da gündeminde olmasıdır" dedi.

Bayramın Türk Dil Bayramı adı altında her kesimin ve kurumun katılımıyla kutlanması gerektiğine dikkat çeken Güzeloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla en üst düzeyde kutlama gerçekleştirilmelidir. Bu katılım kültürel etkinliklerle, bilimsel etkinliklerle ve Karaman’ın tanıtımına yönelik çalışmalarla da desteklenmelidir. Buna dönük olmak üzere önümüzdeki günlerde Karaman’da tüm yerel, sivil ve sosyal kesim temsilcileriyle 2005 yılı kutlamalarının ve bundan sonraki sürecin nasıl planlanması gerektiğinin konuşulduğu bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantı içerisinde öneriler, teklifler ve bizim tarafımızdan belirlenen öncelikler değerlendirilecek. Her düzeyde özel ve kamusal büyük bir organizasyonla buna hazırlanmalıyız. Karaman, her kesimiyle bu büyük organizasyonu hem istediğini hem de en güzel şekilde gerçekleştirildiğinin ve buna bağlı olarak sürecin planlandığının iddiasıyla birlikte ortaya koymak da bize düşmektedir" diye konuştu.

2005 yılı içerisindeki etkinliklerin, bugüne kadar kutlanagelenin ötesinde farklı bir anlayış ve bakışla, çok geniş bir katılımla uluslararası bir düzeydeki yankıya konu olacak yapılanmayla kutlanacağını ifade eden Güzeloğlu, "Yine bu toplantı gündemi içerisinde, benim göreve başladıktan sonra ilk ifade ettiğim ve çok önem verdiğim Türk Dünyası Kültür Parkı Projesi de vardı. Toplantıda, projemizi Türki Cumhuriyetlerimizin elçileriyle konuştuk ve bir ön değerlendirmesini gerçekleştirdik. Onlar bu projeye büyük bir destek ve değer verdiklerini ifade ettiler. Kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için en kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler. 2005 yılında kutlayacak olduğumuz Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri gerçekten bir dönüm noktası olacaktır" şeklinde konuştu.

KARAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 12:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?