21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

"Askıda Ekmek" kampanyası

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Karaman Meslek Yüksek Okulu, Bakkallar ve Bayiler Odası, Fırıncılar Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından ortaklaşa olarak 'Askıda Ekmek' kampanyası başlatıldı.

Türkiye'de ilk defa Karaman'da başlatılan kampanya fakir ailelerin ekmek ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.

'Askıda Ekmek' kampanyası İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan bir bakkal dükkanında törenle başlatılırken, kampanyayla ilgili bir açıklama yapan Karaman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Yıldız, "Toplumumuzun en önemli kültürel değerlerinden biri olan yardımlaşma duygusunu kuvvetlendirmek amacıyla Gıda Topluluğu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Fırıncılar Odası ve Bakkallar Odası ile Muhtarlar Derneği tarafından 'Askıda Ekmek' kampanyası başlattık. Bu kampanya, iyiliksever ve alicenap Karamanlıların engin yardımseverlik özelliğine olan inancımızın bir sonucu olarak düşünülmüş ve başlatılmıştır. 'Askıda Ekmek' kampanyasının amacı, toplumumuzun en temel ihtiyaçlarından olan ekmeğin, ihtiyacı olan insanlara, hayırsever vatandaşlarımız tarafından en iyi ve en sağlıklı şekilde fırıncılar, bakkallar ve muhtarlar kanalıyla ulaştırılmasıdır" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hidayet Uysal da, kampanyanın başlangıç olarak 22 mahallede bulunan 32 bakkalla hayata geçirildiğini belirtti. Uysal, "Bu uygulama Türkiye'de ilk defa bizim ilimizde başlatıldı. Karamanlı hayırsever vatandaşlarımızın kampanyaya desteklerini bekliyoruz. Tahminlerimize göre Karaman'da ekmek ihtiyacını karşılayamayan yaklaşık bine yakın aile var" dedi. Vatandaşların kampanyaya bakkal, büfe ve marketlerde ekmeği simgeleyen kuponu alarak destek verebileceklerini söyleyen Uysal, kampanyanın ilerleyen günlerde il geneline yayılmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hidayet Uysal ve Karaman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Yıldız, 10 YTL vererek aldıkları 10'ar adet ekmek kuponunu bakkala konulan askıya astı.

Başlatılan bu kampanya, Karaman Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojileri bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından kontrol edilerek, kampanyanın amacına ulaşıp ulaşmadığı tespit edilecek.
M

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 19:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?