21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tarım Müdürlüğü'nden kurban uyarısı

Karaman Tarım İl Müdürlüğü, vatandaşların kurbanlık olarak yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış, kılları karışık ve mat halde bulunanlar ile bakışları ve dış görünümü canlı olmayan hayvanların kesinlikle satın almamaları gerektiğini bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda hayvanların hijyenik koşullara uygun şekilde kesilmesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda gereken duyarlılığın gösterilmesi gerektiği belirtildi. Kurban kesmenin, insanların dini vecibelerini yerine getirmesinin yanı sıra insan sağlığı, hayvan sağlığı, çevre, ekonomi ve hijyen boyutunun da bulunduğuna işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

''Bu kapsamda Tarım İl Müdürlüğü olarak kurban satış yerleri denetlenecek, belge ve sağlık kontrolleri yapılacaktır. Ayrıca bayram süresince kesim yerlerinde veteriner hekim görevlendirilerek kesilen hayvanların sağlık kontrolleri yapılacaktır. Kurbanlık hayvan alımlarında, Veteriner Sağlık Raporu veya Menşei Şahadetnamesi olmayan, küpesiz ve büyükbaş hayvan kimlik kartı bulunmayan, gebe ya da yeni doğum yapmış, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış ya da kılları karışık ve mat halde bulunanlar, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı bulunan hayvanların kesinlikle satın alınmaması gerekmektir''.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 15:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?