21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yılbaşında evlendiler

Karaman Huzurevi'nde kalan ve 57 yıldır dini nikahlı olan 91 yaşındaki Abdülgaffar Ülker ile 94 yaşındaki Hatice Deniz, 2005 yılının son saatlerinde resmi nikah kıydı.

Huzurevinde düzenlenen nikah törenine Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Keser, Belediye Başkanı Ali Kantürk ve eşleri, huzurevi sakinleri ve personeli katıldı. Yaşlı çifttin nikahını Belediye Başkanı Ali Kantürk kıyarken, nikah şahitleri ise Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu oldu. Törenin ardından Belediye Başkanı Ali Kantürk, evlilik cüzdanını Hatice Deniz'e teslim etti.

Eşinden boşandıktan sonra, 1948 yılında kocası ölen Hatice Deniz ile tanıştıklarını söyleyen Abdülgaffar Ülker, "Birbirimizi gördük ve beğendik. Dini nikahla evlenip beraber yaşamaya başladık.Yıllar sonra yaşlanınca eşimin ilk kocasından olan çocukları beni istemedi. Ben de 4 yıl önce Karaman Huzurevi'ne yerleştim. Eşim Hatice hanım da 1 ay önce huzurevine geldi. Resmi nikah yaptırıp ömrümüzün son günlerini huzurevinde beraber geçirmeye karar verdik. Nikahımız da 2005 yılının son saatlerine denk geldi. 2006 yılı başlamadan bize mutluluk getirdi. Bizim eğer daha önceden resmi nikahımız olsaydı, 4 yıl ayrı kalmazdık. Nikahın öneminin farkına o zaman vardım" dedi.

94 yaşında da olsa bir evlilik cüzdanına sahip olduğu için mutlu olduğunu söyleyen Hatice Deniz de, "Şimdiye kadar resmi nikahım olmamasının zorluğunu çok çektim. Bu benim için bir özlemdi. Şimdi çok mutluyum, sevinçliyim. Bizim için şimdi huzurevinde yeni bir hayat başlıyor. Bize bu imkanları tanıyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kesilen nikah pastasının ardından Belediye Başkanı Ali Kantür ve huzurevinde kalan yaşlılar sahneye çıkarak oyun havaları eşliğinde göbek attı.

.
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2006 Pazar 11:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?