19
Mayıs
2024
Pazar
AYRANCI - KARAMAN

Bakan Çubukçu'dan Gezgin'e ziyaret

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, televizyon  kanallarındaki evlendirme programlarını dikkatle izlediğini belirterek, aile yapısını bozacak türde yayın yapan kanallar hakkında Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) yazı göndererek gerekli uyarıları yapmalarını istediğini söyledi.

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Karaman'a gelen Bakan Çubukçu, ilk olarak Ayrancı İlçe Belediye Başkanı Tahir Gezgin'i ziyaret etti. AK Parti Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün'ün de hazır bulunduğu ziyaret sonrası Bakan Çubukçu, esnafı ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Bu sırada akli dengesi bozuk olduğu bildirilen Vedat Bozoğlu, Bakan Çubukçu'nun yanına gelerek sarıldı. Çubukçu'ya gezisi boyunca ilçedeki kadınlar yoğun ilgi gösterirken, bazılarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Bakan Çubukçu, AK Parti İlçe Başkanlığı'na giderken yol üzerinde bulunan MHP İlçe Seçim Bürosu'na girerek, MHP Ayrancı Belediye Başkan Adayı Yüksel Büyükkarcı'ya seçimlerde başarılar diledi. Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'na geçen Bakan Çubukçu, burada partililere AK Parti tarafından Ayrancı ilçesine yapılan hizmetleri aktardı.

"TÜRK AİLE YAPISINI BOZDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM PROGRAMLARLA İLGİLİ RTÜK'E YAZI GÖNDERİYORUM"

AK Parti İlçe Başkanlığı'nın ardından Nimet Çubukçu Sokağı'nda bulunan annesinin evine gelen Bakan Çubukçu, ailesini ziyaret etti. Basın mensuplarının içeri alınmadığı ziyaret sonrası Çubukçu, gazetecilerin televizyonlarda yayınlanan evlendirme programları ile ilgili soruları üzerine, "Bizim RTÜK diye bir kurumumuz var. Bu konu onların görevleri arasında anılan bir konu. Elbetteki ben de aileden sorumlu bakan olarak, ki bakan olmasam bile aile yapısının korunması, geleceğe aktarılması gibi konulardahepimizin titiz davranması gerekir. Ama bunu bir genelleme yaparak bütün programlar için ve hepsinin üzerinde olumsuz bir değerlendirme yapmayı çok uygun bulmuyorum. Bunların arasında iyi olanlar da var, kötü olanlar da var. Diğer taraftan kadınlarımıza bilgi sunan, onların aydınlanmasını sağlayan, onları geleceğe hazırlayan ve aile yapımızı güçlendiren programlar da var. Dolayısıyla bu konu RTÜK'ün ilgi alanı. Ancak doğrudan aile yapısını ilgilendiren programlar olduğunda ben ve bakanlığım RTÜK'e gerekli
yazıları gönderiyorum. Bu televizyon kanallarının dikkate alınmasını ve gerekli uyarıları yapmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ziyaretin ardından 1999 yılında vefat eden babası Ferit Baş'ın ilçe mezarlığında bulunan mezarını ziyaret ederek dua etti. Mezarlığa çiçek bırakan Çubukçu, mezara su döktükten sonra Karaman'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?