19
Mayıs
2024
Pazar
SARIVELİLER - KARAMAN

Kayak Merkezi kurulacak

SARIVELİLER'DE KAYAK MERKEZİ ÇALIŞMASI

Karaman'ın Sarıveliler İlçesi Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçelerine kayak merkezi kurabilmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Torosların zirvesinde bulunan ilçelerinin kayak merkezine oldukça müsait olduğunun altını çizen Başkan Hayri Samur, "İlçemize 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karaçayır mevkisine kış mevsiminde 3 metreyi aşkın kar yağıyor. Bu işin uzmanları yaptıkları incelemelerde, bölgenin kayak merkezine çok uygun olduğu tespit ettiler. Biz de bu yönde proje çalışması başlattık ve şu anda devam ediyor. İlk kurulacak tesis buna öncülük ederek diğer tesislerin de gelmesine neden olacak. Bin 800 rakımlı bu bölge her yönüyle görülmeye değer. Tesislerin yapılması durumunda başta bölge olmak üzere Türkiye'ye kazanacak. Biz belediye olarak önümüzdeki süreçte buraya tesisleri kazandırabilmek için elimizden geleni yapacağız "dedi.

TATİLCİLER DENİZ VE KAYAK KEYFİNİ BİR ARADA YAŞAYACAK

Tesislerin kurulmasıyla birlikte tatilcilerin deniz ve kayak keyfini bir arada yaşayacağını belirten Belediye Başkanı Hayri Samur, "İlçemiz Alanya'ya şu anda 85 kilometre uzaklıkta. Sarıveliler-Alanya yolunun, özellikle de Kuşyuvası mevkisinin yapılması durumunda bu mesafe 60 kilometreye düşecek ve insanlar buraya 45 dakika gibi kısa sürede ulaşabilecekler. O zaman da hem denize girecek, hem de kayak yapmanın keyfini bir arada yaşamış olacaklar" şekline konuştu.

KAYAK MERKEZİ İLÇEYİ KALKINDIRACAK

Kayak merkezlerinin kurulması durumunda Sarıveliler'in kalkınarak yeni iş sahalarının açılacağını belirten Hayri Samur, "İlçemizde şu anda çalışmak için iş sahası oldukça kısıtlı. Bu nedenle de genç nüfusun yüzde 60'ı İstanbul'da tekstilde, geri kalan yüzde 40 ise Alanya'da turizm ve seralara çalışmaya gidiyor. Kayak merkezlerinin kurulması durumunda para kazanmak için ailelerini bırakarak gurbete çalışmaya giden gençlerimiz memleketlerinde iş bulmuş olacaklar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 14:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İREMNUR IP: 212.156.218.xxx Tarih : 26.01.2010 18:59:42

Selamın aleyküm kurulacagı yeri begenmiyorum.İlçeye daha yakın olması gerekir. Oraya kim gider kışın o karda kıyamette.