30
Mayıs
2024
Perşembe
SARIVELİLER - KARAMAN

Sarıveliler kiraz üretim merkezi oldu

Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'nde kiraz yetiştiriciliği her geçen yıl katlanarak artıyor.
Toros Dağları'nın zirvesinde, 1650 rakımlı Sarıveliler İlçesi'nde yetişen kirazların tamamı yurt dışına ihraç ediliyor.

Yaklaşık 8 yıl önce Abdullah Yılmaz adlı üreticinin diktiği kiraz fidanlarının hızla gelişip çok kaliteli meyve vermesi ve bunun ciddi bir gelir kapısı olması, ilçedeki diğer çiftçileri de harekete geçirdi.

Bol su kaynakları ve verimli toprakları bulunan Sarıveliler'de üreticiler, tarlalarının büyük bölümünü kiraz bahçesine dönüştürdü. Tecrübelerini paylaşan, yardımlaşan çiftçiler, kiraz yetiştiriciliğinde hızla yol aldı.

Kiraz ağaçlarını titizlikle bakıp büyüten üreticiler, dolgun ve lezzetli kirazlarının daha ağacındayken sipariş edilip satın alınmasının gurur, mutluluk ve heyecanıyla işe sıkı sarılıyor.

Bu yıl dalında kilosu 3.5 YTL'den alınan kirazların tamamının İtalya'ya ihraç edildiği bildirildi. Sarıveliler'de yetişen kirazın en erken temmuz ayı ortalarında toplanabildiği, yüksek rakımlı ve oksijen kaynağı bölgenin bu ürün için tam isabet olduğu belirtildi.

Yetkililer, hızla yaygınlaşan kirazın ilçenin sembolü haline geldiğine dikkat çekerek, önemli bir gelir kapısı olmaya başlayan bu ürünün ilçenin kalkınmasında önemli bir kilometre taşı olacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 08:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin yılmaz IP: 94.122.104.xxx Tarih : 1.02.2009 23:42:26

ben abdullah yılmazın yeğeniyim ve ilçemize böyle faydalı bir gelirkaynağı sağladığı için kendisini kutluyorum allah işlerinde başarılar versin