26
Mayıs
2024
Pazar
SARIVELİLER - KARAMAN

'Terör askeri tedbirle bitmiyor'

BAKAN ÖMER DİNÇER: ''TERÖRÜ ASKERİ TEDBİRLERLE ÇÖZMENİN MÜMKÜN OLMADIĞI GÖRÜLDÜ''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan terörün askeri tedbirlerle çözülmesinin mümkün olmadığının görüldüğünü söyledi.

Çeşili ziyaretler için Karaman'ın Sarıveliler ilçesine gelen Bakan Dinçer, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bir çok sorun olduğunu ifade eden Bakan Dinçer, "Bu sorunların her birisi için zamana ihtiyaç var, kaynağa ihtiyaç var, biraz da sabıra ihtiyaç var" dedi. En önemli sorunlarımızdan biri terör diyen Dinçer, "Hepimizin ciğerini yakıyor. Bu terör meselesi ile ilgili olarak bu güne kadar askeri tedbirler ortaya konuldu. Bu tedbirler bizi nereye getirdi bunu şimdiye kadar gördük. Maalesef sorun 30 yıldır devam ediyor. Terör sorununu askeri tedbirlerle çözmenin mümkün olmadığını üniversiteler, bilim çevreleri söylüyor. Terörle mücadele yüksek kurulunda da askeri tedbirlerden başka tedbirler alınması konuşuluyor. Siyaset askeri tedbirlerle bu sorunun çözülemeyeceğinin farkında. 1981 yılından bu yana bu ülkede 29 bin 800 terörist öldürüldü.

6 bin 600 şehit verdik. Çok sayıda da sivil vatandaşımız öldü. Bugün dağlarda 5 bin 500 terörist var. 30 bini 6'ya böldüğümüzde 5 ortaya çıkar. Bu demek ki bu güne kadar öldürerek 5 tane PKK'lıyı yok etmişiz. Ama dağlarda yine 5 bin 500 terörist var. Öyleyse öldürmek çözüm değil. Ölmek de çözüm değil. Ölmeyi istemiyor, insanları öldürmeyi de düşünmüyoruz" dedi.

Bunun önünü kesmek için bir takım siyasi, ekonomik, sosyal tedbirler almaya ihtiyaç var mı yok mu size soruyorum şeklinde konuşan Bakan Dinçer, ''Siyasi, ekonomik, sosyal tedbir almaya ihtiyaç var. İşte siyasi tedbir dediğimizde düşüneceğimiz yegane şey bu ülkenin demokratikleşmesini sağlamak olmalı. Adını koysak da, koymasak ta bu hükümet geldiği günden bu yana demokrasiyi geliştirmek için çalışıyor. Bazı bölgelerde OHAL'ı kaldırdık. DGM'leri kaldırdık. Dernekler kanunu ile düzenlemeler yaptık. Kamu yönetiminde düzenlemeler yaptık. Bütün çabalarımız sizler için. Bu ülke huzur içerisinde yaşasın istiyoruz. Yaşam kalitesi yükselsin istiyoruz. Bizden vaktiyle bir takım sözler istediniz. Bizlerin bu sözlerin ne kadarını yaptığımızı, yapıyor olduğumuzu görüyorsunuz. Şimdi de ben sizden söz istiyorum. Bize tekrar güvenin, bize tekrar evet deyin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 08:22:04
Güncelleme :6 Ağustos 2010 Cuma 16:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?