5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Açma-Kesme işlemleri özelleştirildi

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş., elektrik açma-kesme işlemlerini özelleştirdi. Elektrik Şirketi Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, Şirketin sadece finans ve yönetim bazında kalacağını, diğer tüm birimlerin özelleştirileceğini söyledi.

Açma-Kesme işlemlerinin özelleştirilmesi nedeniyle OSB'de bulunan DM-5 dağıtım merkezinde bir tören düzenlendi. Kurban kesilen törende bir konuşma yapan Elektrik Şirketi Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, daha önce bazı ilçelerde bir takım hizmetleri özelleştirdiklerini söyledi.

Son olarak açma-kesme işlemlerini de özelleştirdiklerini ifade eden Büyükkeçeci, modern işletmeciliğin gereğini yaptıklarını kaydetti. Özelleştirme çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekleyen Büyükkeçeci, “Modern işletmeciliğin gereği olarak bazı birimlerimizi özelleştiriyoruz. Bundan önce iki ilçemizde işletme bakımını özelleştirmiştik. Daha sonra hizmet alımı yöntemiyle araçlarımızı özelleştirerek kiralık araç aldık. Yine büyük işlerimizden olan açma-kesmeyi ihale etmiştik. İhaleyi alan firma Yusuf Sönmez Bey`in firması oldu. Şartnameyi yerine getirerek el terminallerini ve araçlarını temin etti. Elemanlarını imtihanla alarak bugün itibariyle işbaşı yapmaya hazır hale getirdi. Mayıs ayı itibariyle açma-kesme işlerimiz Yusuf Bey`in firması olan Işın Mühendislik tarafından yürütülecek. Bizim buradan vatandaşlara tavsiyemiz açma-kesme işine gerek kalmadan borçlarını zamanında yatırmaları. Herkes zamanında borcunu öderse açma kesmeye gerek kalmaz. Kayserimiz büyük bir şehir, 550 bin abonemiz var. İster istemez ödeme güçlüğü içinde olan, kasten ödemeyen, zamanını geçiren çok abonemiz oluyor. Biz bunun zamanında kesmesini yapmasak firmamızın mali yönden sıkıntı yaşaması söz konusu olur. Özelleştirme çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Şirketimiz sadece finans ve yönetim bazında kalacak. Diğer bütün birimleri özelleştirmeyi düşünüyoruz. Bu yurt dışında da, modern işletmecilikte de böyle. İnşallah açma-kesme işi her iki taraf içinde hayırlı olur” dedi.

Işın Mühendislik firması sahibi Yusuf Sönmez ise, “Herkes elektrik faturasını ödediği zaman bize bir iş düşmeyecek, ama bu işi aldık ve bu hizmeti yerine getirmek zorundayız. Vatandaşlar verilen ihbarnameleri zamanında öderlerse bir sorun çıkmaz. Hinterlant kapsamındaki görev alanımızda 36 teknisyen şoför, 2 bilgisayar operatörü, 1 mühendis ve 19 araçla açma-kesme işlemlerini yürüteceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?