5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Azerilerden kampanyaya destek

Türk-Eğitim-Sen Kayseri Şubesi tarafından başlatılan "Ermeni Sınır Kapısı Açılmasın" konulu imza kampanyasına Kayseri'de öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilerden destek geldi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Azerbaycan Türkleri Soykırım Anıtı önünde dün başlatılan imza kampanyasına bugün de Kayseri'de öğrenim gören 70 Azeri öğrenci destek verdi. Alana ellerinde Azerbaycan bayraklarıyla gelen öğrenciler adına bir açıklama yapan Hakverdi Bediyev, Azerbaycan'dan Kayseri'ye gelen bir vatandaş olarak son günlerde Ermenistan sınır kapısının açılacağı iddiaları nedeniyle rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin şanlı bir tarihi olduğunu ifade eden Bediyev, "Ermenilerin geçmişte bizlere yaptıklarını unutmadık. 1915 olayları, toplu mezarlar, işlenen cinayetler ortada. Çok uzaklara da gitmeye gerek yok aslında. 15 yıl öncesine kadar Karabağ'ın Hocalı mevkiinde yaşanan olaylar, beynimizin bir köşesinde duruyor. İnsanlıktan nasibini almamış Ermeniler; kadın, çocuk, yaşlı demenden 10 binlerce insanı katletmişlerdir. Biz 70 arkadaş olarak Türkiye'den geçmişine, tarihine, kültürüne uygun olarak davranmasını istiyoruz" dedi.

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ise, bugün Azeri öğrencilerin imza kampanyasına destek verdiğini belirterek, "Burada tek millet, iki devlet olduğumuzu gösterdik. Azerbaycan Türkü, Türkiye Türkü geçmişte olduğu gibi bugün de omuz omuza, el eledir. Bu Azeri gençlerin gösterdiği hassasiyeti, tüm gençlerden bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Azeri gençler, ellerindeki ve omuzlarına bağladıkları Azerbaycan bayraklarıyla imza attı. İmza kampanyasına 2 gün boyunca 36 bin kişinin destek verdiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?