5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Baca yangını ucuz atlatıldı

Kayseri'de soba bacasından çıktığı ileri sürülen yangının dumanından etkilenen 16 kişi, hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre yangın, dün akşam saatlerinde Melikgazi ilçesi Taceddin Veli Mahallesi'nde bir apartmanın 7. katında meydana geldi.

Tek başına yaşayan Hafize U.'ya (70) ait olan dairenin oturma odasında soba bacasından sıçrayan kıvılcım sonucu yangın çıktı. Dumanları gören ev sahibi, itfaiyeye ve polis ekiplerine haber verdi.

Dumanla kaplanan evin kapısının açılması sonucu aynı katta ve alt katta bulunan bina sakinleri de dumandan etkilendi. Panik halinde binadan dışarı çıkarılan bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Dumandan etkilenen bina sakinlerinden Mehmet V., Emel V., Gülcan V., Mustafa V., Kemal V., Gizem V., Sönmez V, Kemal V., Mehmet Y., Gizem Ş., Havva Y., Handan K., Fatma O., Gizem Menge, Fatih M., Ayşe Y. ambulanslarla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada tedavileri yapılan ve durumları ağır olan 4 kişinin de Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin olaya zamanında müdahalesi ile yangın diğer daireler sıçramadan söndürüldü.

Yangın sonrası Hafize U.'nun evinin büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili olarak incelemeler devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 11:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?