5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özdemir'den 1 Mayıs mesajı

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, bu yıl 1 Mayıs'ın önemli bir kazanımla kutlanacağını belirterek, “1 Mayıs'ın resmi tatil olmasını memnuniyetle karşıladık” dedi.

Açıklamalarda bulunan Halil Özdemir, 1 Mayıs'ta tüm dünya emekçileriyle birlikte, yine barış, özgürlükler, haklar, daha güçlü sendikacılık, daha çok demokrasi, sosyal adalet, iş ve aş için daha güzel bir dünyada, sömürüsüz, baskısız, insana yaraşır bir yaşam için mücadelelerini arttırarak sürdüreceklerini söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak daha çok demokrasi, iş, barış ve sosyal adalet taleplerini tekrar haykırdıklarını belirten Özdemir, “Biz küreselleşmenin cilalı ve sihirli bir şekilde sunulduğunu biliyoruz. Ancak; küreselleşme ile refah, demokrasi, haklar ve özgürlüklerin gelmediğini, yerine işsizliğin büyüdüğünü, sömürünün, savaşların, kanlı çatışmaların, soykırım ve işgallerin açlık ve yoksulluğun arttığını görüyoruz. Küreselleşme şimdi de maalesef küresel kriz doğurmuştur. Üretim düşüyor, üretim bitiyor, işsizlik yakıyor. Ekmeğimiz yok oluyor. 1 Mayıs ekmek, barış ve özgürlük mücadelesidir. Biz de her yıl 1 Mayıs'ta olduğu gibi bu yıl da ekmek talebimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz. Biz hükümetlerin çözüm getirmesini istiyoruz. Biz, küreselleşme sürecinde ekonomik ve sosyal denge istiyoruz. Hükümetlerin, sosyal hayatın salt, rakam ve grafiklerden ibaret olmadığını görmelerini bekliyoruz. İstihdamın arttırılmasını istiyoruz. İş istiyoruz, iş güvencesi istiyoruz. Kriz bahane edilsin istemiyoruz. İşsiz kalma korkusu yaşamak istemiyoruz. Sosyal devletin zayıflatılmasını değil, yaygınlaştırılmasını ve güçlendirilmesini istiyoruz. Taşeronlaşmaya hayır diyor, bunun bir fakirleşme politikası olarak uygulanmasını istiyoruz. Biz demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleştiği, demokratik, laik sosyal ve hukuk devleti istiyoruz. Biz ülkemizde ve bütün dünyada sosyal adalet, refah, insan onuruna yaraşır iş, örgütlenme, hak ve özgürlükler ile yaşanabilir bir dünya istiyoruz. Uluslararası yoksullaştırma ve kuralsızlaştırma dayatmalarına karşı emekçiler olarak hep birlikte direnmeye devam edeceğiz” dedi.

"MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NDE SENDİKASIZ ÇALIŞAN KALMADI"

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, 5747 Sayılı yasa kapsamında kapanarak Melikgazi Belediyesi'ne bağlanan belediye çalışanlarının sendikaya üye yapıldığını söyledi.

Özdemir,” Melikgazi Belediyesi'ne bağlanan Gesi, Turan ve Gürpınar belediyesinde çalışan toplam 76 çalışan sendikaya üye yapıldı. Yasa kapsamında kapanan ve Gesi Belediyesi'nde çalışan 68, Turan Belediyesi'nde çalışan 5 ve Gürpınar Belediyesi'nde çalışan 3 personel yaptığımız girişimler sonuç vererek sendikamıza üye yapılmışlardır. Yine aynı yasa kapsamında kapanan Büyükbürüngüz Belediyesi'nde çalışan toplam 7 personelin daha önceden üyelikleri olduğu için burada bir sorun yaşamadık. Sendikamıza yeni kayıt olan üyelerimiz mayıs ayı itibariyle toplu iş sözleşmesinden doğan tüm haklardan yararlanacaklardır” dedi.

Sendika Şube Başkanı Halil Özdemir, konuyla ilgili hassasiyetlerini esirgemeyen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a da teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 16:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?