5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkan Özhaseki koltuğu kaptırdı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, her yıl olduğu gibi bu yıl da başkanlık koltuğunu bir öğrenciye devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale gelen makam devrinde Sancaktepe İlköğretim Okulu 5. sınıfı öğrencilerinden Fatma Sarıdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin koltuğuna oturdu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Bağlıtaş, Okul Müdürü Hasan Coruk ve Sınıf Öğretmeni Canan Tan'ın yanısıra okul arkadaşlarıyla birlikte belediyeye gelerek makam koltuğuna oturan Fatma Sarıdağ, yaşanan sorunlara geliştirdiği çözüm önerileriyle dikkat çekti.

'Hayırsever, Okulsever' projesi ile okulların hayırseverlere zimmetleneceğini ve eksiklerinin bu hayırseverler tarafından karşılanacağını söyleyen minik başkan Sarıdağ, projeyi bir an önce hayata geçirmek istediğini söyledi. Sarıdağ, "Sancaktepe İlköğretim Okulu'nu, belediye başkanlığı koltuğunda yıllarca oturmuş, Kayseri'ye paha biçilemeyen eserler bırakmış, aynı zamanda kendisi de bir hayırsever olan Mehmet Özhaseki'ye koltuğumun verdiği yetkiyle zimmetliyorum. Sayın eski başkanım, bu görevi ben size veriyorum, okulumuz size emanet. İnanıyorum ki teknolojik donanımı iyi, boyası düzgün, laboratuvarı yeterli ve bahçesi yeşil bir okul oluşturacaksınız ve diğer hayırseverlere de örnek olacaksınız" dedi.

Minik Başkan Sarıdağ ayrıca 'Bir Fidan Okula, Bir Fidan Dünyaya' isimli kampanyası hakkında da bilgiler vererek okula kayıt yaptırmak isteyen tüm velilerin bir fidan dikmek zorunda olacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı açıklamada, bir 23 Nisan'ı daha coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Çocuklarımızın bu performansını görünce gelecek için ümitlerimiz artıyor. Yeni nesil, çok daha bilinçli ve görgülü yetişiyor. Okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamada, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almalarında şimdiye kadar üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm halkımızın bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Başkan Özhaseki günün anısına öğrencilere eşofman takımı ve Çanakkale Destanı'nı anlatan kitap seti hediye ederken öğretmen ve idarecilere de birer plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?