5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Başkanlar mazbatalarını aldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar Belediye Başkanları, Kayseri Adliyesi'nde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

Adliye binasında alınan mazbataların ardından Büyükşehir Belediyesi'nde bir kokteyl verildi. Belediye Meclisi'nde yeni seçilen meclis üyeleri ve davetlilere hitap eden AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, 15 yıllık yerel yönetim ve 7 yıllık merkezi iktidar döneminde Kayseri'nin yeni bir ufka büründüğünü belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmasında, aynı heyecanı dördüncü kez yaşadığını söyledi. Özhaseki, "Ne duyduğumuz heyecan, ne beslediğimiz ve her geçen gün artarak büyüyen umutlarımız, şahsımız adına, nefsimiz adına yaşadığımız duygu ve heyecanlar değildir. Hamdolsun biz o noktaları çoktan aştık. Biz adeta şehrimiz ve insanımız adına heyecanlanıyor, onlar adına umutlanıyor, onlarla beraber seviniyor ve huzur buluyoruz" dedi.

Kayseri halkının 'hizmete devam' diyerek kendilerine yeniden görev verdiğini kaydeden Özhaseki, emeğin ve alın terinin seçimde galip geldiğini ifade ederek, "Bu seçimi, umut kazanmıştır. Bilgi, tecrübe, yatırım, hizmet kazanmıştır. Sevgi kazanmıştır, nezaket kazanmıştır, kibarlık kazanmıştır. Kayseri kazanmıştır. Bu seçimde Kayseri adeta bir destan yazmıştır; vefakarlığın, emeğe saygının, insana güvenin, inancın, azmin, çalışmanın ve başarının destanı yazılmıştır" şeklinde konuştu.

Yalan ve iftira siyasetinin tutmadığını ve kabul görmediğinin altını çizerek, halkın iş yapan, ehil ellere itibar ettiğini kaydeden Özhaseki, halkın yüksek bir oy oranı ile kendilerine yeniden görev vermesinin Kayseri'de olduğu kadar Türkiye'nin de ilgisini çektiğine dikkat çekti.

Kayseri halkının yapmış oldukları tercih nedeniyle pişman olmayacaklarını kaydeden Özhaseki, geçmiş 15 yılın kendileri için referans olduğunu, geçmiş dönemden edindikleri tecrübeler ışığında daha büyük bir azimle Kayseri'nin güzelleşmesi, kalkınması, huzur ve güven mekanı olarak gelişmesini sürdürmesi için daha çok çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Melikgazi Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Kayseri halkının yeniden görev vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, çalışmaya daha tempolu şekilde sürdüreceklerini belirttiler.
Özhaseki ve diğer belediye başkanları daha sonra tek tek kutlamaları kabul etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 18:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?