5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Belediyeler Birliği'ne yeni başkan

İpekyolu Çevre Belediyeler Birliği Başkanlığı'na Kayseri'nin Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen seçildi.

2007 yılında 3 ilçe ile 11 belde belediyesi tarafından geri dönüşüm ve katı atıkları toplama amacı ile kurulan İpekyolu Çevre Belediyeler Birliği, yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını Bünyan ilçesinde gerçekleştirdi.

Bünyan Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu ile Kaynar, Pazarören, Yeni Süksün, Elbaşı, Karakaya ve Güllüce belde belediye başkanları katıldı. Dadaloğlu ve Akmescit belediyelerinin de birer temsilci gönderdiği toplantıya Büyük Tuzhisar, Emiruşağı, Yeşilkent ve Koyunabdal belediyelerinden katılan olmadı.

En yaşlı üye sıfatı ile Elbaşı Belediye Başkanı Ahmet Özyörük meclis başkanlığını yaparken, gündem maddelerinin oylanmasının ardından İpekyolu Çevre Belediyeler Birliği Başkanlığı'na Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen seçildi. Özmen, alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulunarak, parti ayrımı yapmaksızın birliğin işlevselliğini artıracaklarını söyledi.

Encümen, katip ve birlik üyelerinin de seçiminin yapıldığı toplantıda, ayrıca geri dönüşüm, katı atık toplama, tarım ve hayvancılıkla ilgili AB projelerinin hazırlanması görüşüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?