5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

CHP'den AKP'li başkana ziyaret

29 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ali Genç ve Talas Belediye Başkan adayı İbrahim İlbasmış, AK Partili Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Genç, parti olarak nezaketten ödün vermeden, karşılarındaki insanları kırıp dökmeden bir seçim süreci geçirdiklerini söyledi.

Bu ülkede hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Genç, "Cenazede, düğünde bir araya geliyoruz. Bunlara özen göstermekte yarar var. Biz hep bunlara dikkat ettik. Eksikleri tabii ki eleştirdik, olabilecekleri ortaya koyduk. Neticeyi Kayserili hemşehrilerimizin takdirine bıraktık. Onlarda sizden yana oylarını kullandılar. Sizi tebrik etmekten başka bir şey kalmıyor" diye konuştu.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ise, demokrasinin şeklinin ve özünün böyle olduğunu belirterek, "29 Mart Pazar sabahı hepimiz vatandaşlarımıza kendimizi teslim ettik. Vatandaşımız perdenin arkasına geçiyor. Allah'la kendi arasında, vicdanı arasında oyunu veriyor. Tabi bizler demokrasiye inanan insanlarız. Onlara saygılı olmak zorundayız. Ama ben şuna seviniyorum, Kayserili demokrasi kültürü adım adım ileriye gidiyor. Bunu iyi algılayabilmek ve katkı vermek lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 14:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?