5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çocukların at sevgisi

Kayseri'de çocuklar midilli cinsi atlarla zaman geçirerek hem eğleniyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyor.

Ali Dağı eteklerindeki Endürlük mevkiinde 2008 yılında hizmete açılan Doru At Çiftliği Binicilik Merkezi'ne aileleriyle gelen çocukların yeni eğlencesi midilli cinsi atlarla tur atmak oldu. Merkezi gezen çocuklar, burada hayvanları yakından tanıma fırsatı bulurken, aynı zamanda hayvan ve çevre bilincini de öğrenmiş oluyor. Midilli atlarıyla eğitmenler eşliğinde gezinti fırsatı bulan çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyor.

Tesis sahibi Murat Soygüllücü, çiftlikte normal binicilik atlarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nden alınan iki adet midilli atı olduğunu söyledi. Midilli atlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yetiştirildiğini belirten Soygüllücü, "Bu atları daha sonradan biz aldık. İlk geldiklerinde çok vahşi durumda, tepiyor ve ısırıyorlardı. Binilecek durumda değillerdi. 5-6 aylık bir eğitimden sonra midillileri eğitimle bu hale getirdik. Verdiğimiz eğitimden sonra çocuklarımız güvenli olarak binebiliyorlar. Çocuklar buraya gelip neşelendiği zaman bizde mutlu oluyoruz. Bizim müşteri potansiyelimizin yüzde 80'ini çocuklar oluşturuyor. Midiliye binen çocuğumuz, şehirden kilometrelerce ilerilere anne ve babasını getiriyor. Anne ve baba eğitimli atlarımıza binerken çocuklar ise midilli atlarına biniyor" dedi

Çocukların büyüklerden daha fazla atlara ilgisinin olduğunu söyleyen Soygüllücü, "Çocuklar ilginin yanında daha kısa zamanda ata binmeyi öğreniyorlar. Büyüklere göre öğrenme ve kavrama yetenekleri daha fazla, bu yüzden biz daha çok çocuklara hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Kendine güvenen bazı çocukların midilli atlarının yanı sıra eğitmenler eşliğinde normal atlara da bindikleri gözlemlendi. Çocuklar ayrıca midilliler ile birbirlerini gezdirirken, onları tımar etmeyi de ihmal etmiyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 10:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?