5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Doğar doğmaz fotoğraf servisi

Kayseri'de özel bir kadın doğum hastanesi tarafından doğum yapan annelere, bebeklerinin doğum fotoğraflarından oluşan bir albüm hediye ediyor.

Kayseri'de Özel Hüma Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde doğum yapan annelere, bebeklerinin doğum fotoğraflarından oluşan bir albüm hediye ediyor. 'Yeni Doğan Fotoğraf Albümü' hakkında bilgiler evren Hastane Direktörü Hande Batmaz, yaklaşık 2 senedir fotoğrafla amatör olarak ilgilendiğini belirterek, daha sonra Türkiye'de ve Kayseri'de yaygın olmayan bir uygulama alanı olan yeni doğan bebeklerin fotoğrafçılığıyla ilgili bir çalışmaya başladığını söyledi. Kayseri'de Ulusal Fotoğraf Amatörleri
Derneği'nin kurulmasıyla birlikte fotoğraf çalışmasına daha çok ağırlık vermeye başladığını ifade eden Batmaz, "Derneğimizde aktif olarak görev yapmaya başladım. Daha sonra hastanemizde yeni doğan bebekleri fotoğraflamak için bir çalışma yapmayı planladım. Ekibimizle bu çalışma hakkında fikir alışverişi yaptık. Sezaryen ve normal doğumda dünyaya gelen bebeklerimizi ailelerimizin de izin ve talepleri doğrultusunda, etik kurallarını ihmal etmeden yeni doğan bebeklerin fotoğrafını çekmeye başladım" dedi.

Hastaneye gelen hastaların bu konu ile görüşmek üzere doğumdan önce kendisi ile irtibata geçtiğini de ifade eden Batmaz, "Bizde hizmetimiz hakkında bilgiler veriyoruz. Çalışmamızda annenin hastaneye gelişinden, doğumhaneye girişi, bebeğin doğumu, ilk muayenesi, ilk iğnesi, ilk ağlaması annenin kucağına gelişine kadar geçen süreci fotoğraflıyoruz. Bu fotoğraflardan 20-30 kareden oluşan bir albüm şeklinde hastalarımıza teslim ediyoruz" diye konuştu.
Bu çalışmanın Kayseri'de bir ilk olduğunu hatırlatan Batmaz, "Bu çalışma İstanbul dışında Türkiye'nin herhangi bir yerinde yapılmıyor. Doğum ve ameliyathane mahrem bir alan olduğu için ailelerimizin bazı sıkıntıları, çekintileri olabiliyor. Ben kendimde hukukçu olduğum için mahremiyetin özel bir durum olduğunu ve önemini biliyorum. İleride bu doğum fotoğraflarıyla ilgili bir fotoğraf sergisi de açmak istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 14:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?