5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

DP yerel seçimleri değerlendirdi

Demokrat Parti'den (DP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Osman Çilsal, 29 Mart yerel seçimlerinde 1 oy için yola çıktıklarını ve 4 bin 501 oy aldıklarını belirterek, “Bu benim ve partim için büyük başarıdır" dedi.

Parti il binasında seçim sonuçlarını değerlendiren Osman Çilsal, "Biz yüzde 100 oy almış gibi ilk günden hemen çıkıp seçimleri değerlendiremezdik. Oy sıralamasına göre haddimizi bildiğimiz için bekledik. Oy sıralamasında 5. partiyiz. Bizden önceki partilerin açıklamalarını bekledik. Biz, Demokrat Parti'nin yok olmasına gayret gösterenlere karşı göğsümüzü siper ederek mücadelemize devam edeceğiz. 1 oy için yola çıktık, 4 bin 501 oy aldık. Bu oyları önemli görüyoruz. Bu oyların manevi bir ağırlığı ve özgürlüğü var. Yemliha ve Sindelhöyük beldelerinde belediye başkanlıklarını kazandık" dedi.

Kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür eden Çilsal, 4. kez seçimleri kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin icraatlarının takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

DP Kayseri İl Başkanı Salih İlhan ise, Kayseri'de ölü denilen partilerinin yüzde 1,7 oy aldığına dikkat çekerek, "Muhtelif yerlerde adaylarımızı çıkardık. Seçimlerde hür iradeye ve çıkan sonuçlara saygılıyız. Kendimizi de başarılı sayıyorum. Kapısı 100 gün kapalı olan bir partiye 1,7 oy kazandırdık. Bu bile partimiz için başarıdır. DP'nin Kayseri'deki başarısını artırmak için gayretlerimiz sürecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?